неділя, 16 червня 2024 13:55

"Мир не означає капітуляцію": прем'єрка Італії зробила нову заяву на саміті у Швейцарії

"Мир не означає капітуляцію": прем'єрка Італії зробила нову заяву на саміті у Швейцарії
Прем'єрка Італії Джорджа Мелоні зробила заяву на Саміті миру у Швейцарії. Фото: скріншот

Саміт миру у Швейцарії дає основу для міжнародного співтовариства у погодженні бачення мінімальних умов для мирного врегулювання в Україні.

Однак, мир в Україні не означає капітуляцію, як це уявляє собі російський диктатор Володимир Путін. Про це під час виступу у рамках другого дня роботи Саміту миру у Швейцарії заявила голова Ради міністрів Італії Джорджа Мелоні, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Разом ми захищаємо світ, заснований на верховенстві права" - Зеленський про Саміт миру

"Мир не означає капітуляцію, як президент Путін, здається, припускає у своїх останніх заявах. Він цим не є. Підміна миру підкоренням могла б створити небезпечний прецедент для кожного", - зазначила прем'єрка Італії, яка зараз головує у "Групі семи".

У проєкті підсумкової декларації Саміту миру, що проходить у Швейцарії, його учасники зазначають, що війна Росії проти України спричинила "масштабні людські страждання і руйнування".

Окрім того, у документі від 13 червня міститься заклик повернути Києву контроль над Запорізькою АЕС та доступ до українських морських портів.

Зараз ви читаєте новину «"Мир не означає капітуляцію": прем'єрка Італії зробила нову заяву на саміті у Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі