вівторок, 25 червня 2024 14:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Шойгу та Герасимова

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Шойгу та Герасимова
Колишнього міністра оборони Росії Сергія Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова можуть притягнути до відповідальності. Фото: ТАСС

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт колишнього міністра оборони Росії Сергія Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова.

Їх підозрюють у причетності до міжнародних злочинів, скоєних у період 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року, передає МКС.

Шойгу та Герасимова звинувачують у нападах на цивільних та злочинах проти людяності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Думаю, що вони вчинять правильно": головний прокурор МКС прокоментував ймовірність арешту Путіна у ПАР

У суді кажуть, що є достатньо підстав вважати їх відповідальними за ракетні удари по українській електричній інфраструктурі. Прокурори МКС вважають, що Шойгу та Герасимов несуть індивідуальну відповідальність за усі ці злочини.

Кремль заявляє, що російський диктатор Володимир Путін, ордер на арешт якого видав Міжнародний кримінальний суд, ще не вирішив, чи поїде на саміт БРІКС у ПАР. Водночас у ПАР запевняють, що він братиме участь. Президент країни Сиріл Рамафоса каже, що захід відбудеться, а всі лідери, включно з Путіним, будуть присутні особисто.

17 березеня МКС видав ордер на арешт Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину – незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Шойгу та Герасимова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі