неділя, 16 червня 2024 16:57

Президент Тайваню закликав армію бути готовою відбивати вторгнення Пекіна

Президент Тайваню закликав армію бути готовою відбивати вторгнення Пекіна
Тайвань не збирається капітулювати перед КНР. Фото: pixabay.com

Президент Тайваню Лай Чінте закликав військових бути готовими захищатися від КНР.

Пекін вважає ліквідацію Тайваню своїм найголовнішим завданням, сказав він у промові з нагоди 100-річчя заснування Військової академії, передає Reuters.

"Найбільша проблема полягає в тому, щоб протистояти потужному піднесенню Китаю, який руйнує статус-кво в Тайванській протоці і вважає анексію Тайваню та ліквідацію Китайської Республіки великою справою відродження китайського народу", - наголосив Лай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сі Цзіньпін поскаржився фон дер Ляєн на США - ЗМІ

Він підкреслив, що майбутнє Тайваню може вирішувати лише його народ.

"Ми повинні вміти розрізняти себе та нашого ворога і бачити різницю між другом та ворогом. І ми абсолютно не погоджуємося із твердженнями, що перша битва стане останньою, якими Китай намагається сіяти поразницькі настрої серед тайванців", - висловився він про слова Пекіна про те, що при першій же атаці китайської армії Тайвань швидко впаде і капітулює.

Міністр оборони Китайської народної республіки Дун Цзюнь заявив, що перспективи мирного "возз'єднання" з Тайванем дедалі більше "підриваються".

Він звинуватив "тайванських сепаратистів і зовнішні сили". Іноземні держави Дун звинуватив у втручанні у "внутрішні справи й заохоченні тайванських сепаратистів".

Зараз ви читаєте новину «Президент Тайваню закликав армію бути готовою відбивати вторгнення Пекіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі