четвер, 18 липня 2024 07:37

Яким би не був результат виборів у США, Україна знайде рішення на полі бою - Умєров

Яким би не був результат виборів у США, Україна знайде рішення на полі бою - Умєров
Міністр оборони України Рустем Умєров прокоментував ймовірну перемогу на виборах у США Дональда Трампа. Фото: facebook.com/rustemumerov.ua

Навіть якщо на виборах у США переможе колишній президент Дональд Трамп і поставить під загрозу життєво важливу американську підтримку, Україна знайде спосіб протистояти військам РФ.

У такому випадку українці зосередяться на полі бою. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умеров у своєму дистанційному виступі на щорічному Форумі з безпеки в Аспені, Колорадо, повідомляє AP.

"Ми віримо в лідерство США, і ми віримо, що Америка хоче, щоб її партнери та союзники також були сильними", - сказав Умеров.

За його словами, Україна розширила мобілізаційні зусилля і продовжить воювати, щоб повернути території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США анонсували новий пакет допомоги Україні на $2,3 млрд. Графік пришвидшили

"На цьому етапі ми зосередимося на полі бою. Яким би не був результат виборів у США, ми знайдемо рішення", - додав міністр.

Він також наголосив, що Україна має намір повернути Запорізьку атомну електростанцію, захоплену росіянами на початку їхнього наступу.

Підкреслив, що Україна не може зупинити російські удари по своїх містах та інфраструктурі, якщо не зможе вразити авіабази та інші військові об'єкти на території РФ, звідки наносяться удари.

"Ми хочемо це голосно сказати: ми робимо акцент на військових об'єктах, щоб вони не могли вразити мирних жителів в Україні", - сказав Умєров.

Кандидат у президента США Дональд Трамп заявив, що під час свого президентства він попереджав російського диктатора Володимира Путіна, щоб той ніколи не вводив війська в Україну.

Він сказав, що якби був президентом зараз, то повномасштабного вторгнення РФ не було б.

Зараз ви читаєте новину «Яким би не був результат виборів у США, Україна знайде рішення на полі бою - Умєров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі