вівторок, 05 червня 2018 06:56

У грі команди Шевченка немає нічого нового

Збірна України з футболу провела два товариські матчі. 31 травня наші зіграли внічию з Марокко — 0:0, а 3 червня перемогли Албанію — 4:1.

У першому поєдинку українці були близькими до першої в історії поразки від представника Африки. Марокканці діяли швидше, цікавіше, організованіше, проявляли тактичну різноманітність, якої в нас не було. Дуже слабко виглядала середня лінія української збірної. Півзахисники дозволяли супернику розігрувати м'яч, багато помилялися й нічого не створювали в атаці. 22-річні футболісти "Шахтаря" Матвієнко та Коваленко, які не мають ігрової практики, були найвразливішим місцем команди. Наші часто втрачали м'яч. Відчувалося: Марокко готується до фінальної частини Кубка світу, а українці — до відпустки.

У матчі проти Албанії головний тренер збірної Андрій Шевченко провів кадрові зміни. Довірив місце у воротах 19-річному Андрієві Луніну, змінив флангових захисників. Одночасно вивів на поле Коноплянку, Марлоса та Ярмоленка, змінив Селезньова на Бесєдіна на вістрі атаки. Українці контролювали гру, але знову помилялися в обороні. Суперник показав слабку організацію дій. Перед цим албанці програли збірній Косова — 0:3. Тому не варто з цієї перемоги робити серйозні висновки.

Товариські матчі показали, що чогось нового в грі збірної немає. Андрій Шевченко зі штабом продовжують свою лінію. Проблеми залишаються. Є залежність від окремих футболістів та їхньої форми. У захисті помітні недоліки. Це щасливий випадок, що збірна пропустила тільки раз. Пара Бурда-Кривцов у центрі захисту діяла непереконливо. На лівому фланзі не кращі матчі провели Матвієнко та Соболь. Помилка правого захисника Караваєва коштувала голу в наші ворота. Немає оптимального поєднання футболістів в середині поля.

Позитивний момент — хороша форма Євгена Коноплянки, якої він набрав під кінець сезону. Півзахисник німецького "Шальке "був лідером команди в обох іграх.

Восени в офіційних матчах ми навряд чи побачимо у виконанні збірної щось нове порівняно із тим, що було в попередньому відборі. Тому інтерес до матчів національної команди знижується. Він був на початку роботи Шевченка та його штабу з іноземців.

Обидва поєдинки збірна України зіграла на нейтральному полі — у Швейцарії та Франції. Команда Андрія Шевченка не грає вдома з листопада. Це дивно, бо 14 червня стартує фінальна частина Кубка світу в Росії. Її учасники зацікавлені провести товариські матчі в сусідній країні, щоб максимально адаптуватися до часових та кліматичних умов.

Футбол. Товариські матчі. Національні команди

Марокко — Україна — 0:0

Україна: П'ятов — Караваєв, Кривцов, Бурда, Матвієнко — Степаненко (Малиновський, 65) — Ярмоленко (Марлос, 46), Зінченко, Коваленко (Шапаренко, 46), Коноплянка (Сидорчук, 76) — Селезньов (Бесєдін, 46).

Албанія — Україна — 1:4

Україна: Лунін — Бутко (Караваєв, 82), Кривцов, Бурда, Соболь — Малиновський (Коваленко, 71) — Ярмоленко, Зінченко, Марлос (Шапаренко, 57), Коноплянка — Бесєдін (Селезньов, 46).

Голи: Коноплянка (31, 90), Ярмоленко (36, 45) — Ндой (88).

Зараз ви читаєте новину «У грі команди Шевченка немає нічого нового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі