четвер, 05 серпня 2021 07:45

Михайло Романчук виборов дві нагороди на Олімпіаді
2

Український плавець Михайло Романчук дивиться на табло після фінішу на дистанції 1500 метрів вільним стилем на Олімпійських іграх. Токіо, Японія, 1 серпня 2021 року. Наш спортсмен здобув срібну нагороду
Фото: REUTERS
Українська борчиня Алла Черкасова (ліворуч) радіє перемозі в сутичці за бронзову медаль Олімпійських ігор у ваговій категорії до 68 кілограмів. Перемогла Сарі Досе з Японії. Токіо, ”Макухарі Холл”, 3 серпня 2021 року

25-річний Михайло Романчук виграв срібну нагороду Олімпійських ігор. Він фінішував другим на дистанції 1500 м вільним стилем. Поступився американцеві Роберту Фінке.

Досягнення Романчука — найвище серед українських атлетів станом на вівторок, 3 серпня.

Також в активі наших спортсменів шість бронзових нагород. Упродовж останнього тижня їх здобув Романчук на дистанції 800 м вільним стилем, тенісистка 26-річна Еліна Світоліна та борчиня Алла Черкасова, 32 роки.

Раніше третє місце посіли дзюдоїстка Дарія Білодід, фехтувальний Ігор Рейзлін і стрільці — Олена Костевич та Олег Омельчук. Наші були на 61-му місці в неофіційному командному заліку. 4 серпня ми гарантували собі, щонайменше, дві срібні нагороди. Борці Жан Беленюк і Парвіз Насібов провели фінальні сутички.

Михайло Романчук здобув дві нагороди, але сповна задоволений бути не може. Він націлювався на "золото". Показував найкращі результати у кваліфікаційних запливах. Проте у фінальних жодного разу не зміг вийти на лідерські позиції. Фінке грамотно побудував стратегію і завдяки фінішному ривку двічі став олімпійським чемпіоном.

Натомість "бронзу" Світоліної можна прирівняти до "золота" — це наша перша тенісна медаль на Іграх. Вона програла півфінал чешці Маркеті Вондрушовій, яка була фіналісткою турніру "Великого шолома-2019", а на Олімпіаді переграла головну фаворитку — японку Наомі Осаку. Тенісний турнір проходив за важких погодних умов. Світоліна впоралася. У матчі за третє місце вона безнадійно поступалася Олені Рибакіній з Казахстану. Та завдяки міцній грі в обороні "вчепилася" в матч, змусила суперницю помилятися, а у вирішальний момент поєдинку сама перейшла в атаку й перемогла в трьох партіях.

Надії українців в останні дні змагань пов'язані з каратистами Анжелікою Терлюгою та Станіславом Горуною. Свої сутички вони мають провести 5–6 серпня. 7 серпня розраховуємо на "золото" боксера Олександра Хижняка й легкоатлетки Ярослави Магучіх, яка спеціалізується у стрибках у висоту.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Романчук виборов дві нагороди на Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі