субота, 24 грудня 2022 00:45

"Дніпро-1" лідирує в чемпіонаті України з п'ятьох причин

 

"Дніпро-1" йде на зимову перерву лідером чемпіонату України з футболу у прем'єр-лізі. Команда тренера 40-річного Олександра Кучера за втраченими очками випереджає "Шахтар" на два пункти, а "Динамо" — на вісім. Це справедливо, бо дніпряни обіграли основних конкурентів. Динамівцям вони не залишили жодних шансів — 3:0. Донеччани були переможені — 2:1. Що зумовило успіх "Дніпра-1"?

Недооцінка суперників. Дніпряни двічі програли кіпрському АЕКу кваліфікаційні матчі за вихід до групового турніру Ліги Європи. Команда Кучера виглядала розбалансовано та розібрано. Тренер розвалив спадок попередника Ігора Йовічевича, але нічого не збудував. Багато новачків, нова схема гри — 1–4–2–3–1. Суперники на старті сезону не сприймали дніпрян серйозно. Це їм допомогло.

Мотивація. Команда виявилася голодною до перемог. Майже на кожен матч виходили максимально зібрані. Лідерство стало справжнім викликом для гравців та тренера. Коли тільки розслаблялися, то одразу виникали проблеми. Так загубили очки в матчі проти одного з аутсайдерів "Інгульця".

Олександр Піхальонок та Артем Довбик. Обидва одні з найкращих гравців чемпіонату. Піхальонок веде гру команди та забезпечує нападників результативними передачами. На його рахунку п'ять забитих м'ячів і стільки ж разів він асистував. Довбик з 11 м'ячами — найкращий бомбардир чемпіонату.

Євген Красніков. Новий спортивний директор клубу швидко зміг налагодити справи в команді. "Дніпро-1" непогано посилився гравцями з попереднього місця роботи Краснікова "Металіста". Захисник Едуард Сарапій став один із відкриттів першої частини сезону. Команду посилили легіонери — оборонець Яніс Амаш з Алжиру й аргентинський півзахисник Домінго Бланко. Користь стали приносити одразу, часу на звикання до нового місця роботи їм не знадобилося.

Логістика. Дніпряни добре продумали побут. У першому колі команда базувалася в Ужгороді, де проводила домашні матчі. Більшість гостьових ігор доводилося грати у Львові. Коли потрібно було їхати далеко, то виникли проблеми. Ледве обіграли "Колос" у Ковалівці на Київщині та програли у Кривому Розі місцевому "Кривбасу". У єврокубках домашні матчі проводили в суміжній із Закарпаттям Словаччині. Команда мала більше можливості на підготовку, відновлення та можливість запрошувати легіонерів, які погодилися грати на заході України.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро-1" лідирує в чемпіонаті України з п'ятьох причин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі