неділя, 10 вересня 2023 02:50

Що покласти у ланч-бокс школяра

Що покласти у ланч-бокс школяра
Практичні поради від дієтолога як зібрати ланч-бокс школяраФото: pinterest

Діти часто беруть до школи з собою перекуси.

Ланч-бокс бажано збирати з ними, каже президент Асоціації дієтологів України Олег Швець.

"Вони з більшою ймовірністю з'їдять страви, які допомагали складати. Але у будь-якому разі слід брати за основу шкільних перекусів продукти, які надовго дають відчуття ситості. До таких належать продукти з високим вмістом білка - хліб, зернові батончики, горіхи, твердий сир, яйця", - каже Олег Швець.

Що покласти у ланч-бокс школяра

Готувати канапки та сендвічі з цілозернового хліба. Варто привчати дитину до нього поступово – спочатку спробуйте приготувати бутерброд з однієї скибочки білого чи чорного хліба та однієї скибочки цілозернового хліба.

Не використовувати майонез, крем-сир та інші магазинні "намазки".

Обирати начинку для канапки з помірним вмістом жиру. Це може бути нежирне м'ясо - курка або індичка. З риби - тунець або лосось. Твердий сир найкращий з низьким вмістом жиру.

Завжди додавати до бутербродів зелений салат та овочі. Наприклад, помідори черрі або палички з моркви, огірка, селери та перцю.

Додавати до ланч-боксу шматочки фруктів або ягоди, які дитині легко з'їсти за один раз. Банан, порізане яблуко чи груша, помита лохина, шматочки мандарину чи апельсину, скибочки дині. Полийте фрукти лимонним соком, щоб вони не змінювали колір. У зимовий сезон можна давати консервовані фрукти без додавання цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вечеряйте і лягайте спати усією сім'єю: як підготувати дитину до шкільного режиму

Можна додати сухофрукти, родзинки замість фруктових чи шоколадних батончиків.

Якщо дитина любить йогурт, то слід обирати продукт з низьким вмістом цукру та жирів. Краще обрати білий йогурт, до якого можна додати власні фрукти чи ягоди.

Щоб дитина була успішною у навчанні, потрібно звернути увагу на її харчування. Раціон школяра впливає також в першу чергу на здоров' я та фізичну активність.

Він має обов'язково снідати, обідати з двома перекусами та вечеряти. Напої варто замінити негазованою водою. Вдень дитина має їсти овочі та фрукти. В меню варто включити цільнозерновий хліб і каші.

Зараз ви читаєте новину «Що покласти у ланч-бокс школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі