понеділок, 10 червня 2024 20:30

Ідеальні для квартир: які породи собак підійдуть для життя на поверсі
5

Для життя в квартирі переважно обирають собак малих порід, які не займають багато місця і їм не потрібні спеціальні тренування.

Але вони вирізняються розумом, любов'ю, відданістю, унікальними рисами, характерними для тієї чи іншої породи.

Називаємо п'ять порід собак невеликого розміру.

Чихуахуа
Фото: pinterest
Йоркширський тер'єр
Померанський шпіц
Пражський крисарик
Мальтійська болонка

Чихуахуа

Вага до 2,7 кг, тривалість життя до 20 років.

Чихуахуа сміливі, впевнені в собі, з лідерськими якостями, можуть бути навіть агресивними без належного виховання. Чихуахуа дуже віддані своєму господареві, можуть ревнувати до інших домашніх тварин у родині, краще спілкуються з дітьми старшого віку.

Чихуахуа є безперечним лідером рейтингу найменших собак. З цим погоджується Книга рекордів Гіннеса. 2017 року в ній найменшою собакою був названий чихуахуа на ім'я Чудо Міллі зростом 9,65 см, вагою 400 г.

За належного догляду улюбленець може прожити 18-20 років і більше.

Йоркширський тер'єр

Вага до 4 кг, середня тривалість життя до 16 років.

Порода виникла в 19 столітті в Йоркширі (Англія), звідки, власне, і походить її назва. Мало хто знає, що в ті давні часи призначенням йорків була ловля щурів у шахтах і на фабриках.

Вони відважні, незалежні, впевнені в собі, розумні та хитрі. Йорки наполегливі й завзяті, без правильного виховання ці риси можуть перерости у впертість і владність. Вони спостережливі, галасливі, є хорошими сторожами. В родині йоркширські тер'єри люблячі, віддані, харизматичні.

Особлива структура шерсті не має алергенів, а ще вона не випадає і постійно росте. Все це, звісно, лише додає цій породі плюсів.

Йорк дуже охайний, не потребує особливого догляду, окрім турботи про шерсть, це ідеальний собака для утримання у квартирі. З недоліків можна виділити її бажання бути головною та доволі висока ціна.

Померанський шпіц

Вага до 3,2 кг, тривалість життя до 16 років.

Померанський шпіц походить від більших собак цього ж типу, зокрема німецького шпіца.

Померанські шпіци милі й харизматичні, розумні, грайливі та вигадливі. Легко освоюють дресування, трюки та ігри. Не варто обманюватися зовнішністю. Шпіц - собака темпераментний, впертий, кмітливий, відданий господареві, водночас егоїстичний. Він вважає себе великим і сильним, задирається до великих собак.

Серед малих порід собак померанський шпіц вирізняється міцним здоров'ям та охайністю, чистить себе, як кішка. Основні труднощі в утриманні полягають у догляді за шубкою тварини, яку не можна підстригати. Щоденне розчісування дозволяє уникнути линяння та розповсюдження шерсті по квартирі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найрозумніші чотирилапі: три породи собак, які вражають світ

Пражський крисарик

Інші назви - ратлик, лібенська серночка.

Вага до 2,6 кг, тривалість життя - до 14 років.

Колись це був ловець щурів, що охороняв майно від гризунів нарівні з котами. Але й сьогодні, коли представник цієї породи бачить хом'ячка чи домашню мишку, мисливське минуле не дає йому спокою. Порода визнана Міжнародною Кінологічною Федерацією FCI лише 2019 року. Деякі джерела називають саме чеського крисарика найменшою породою, тому що його стандартами визначена найменша висота в холці, тоді як для чихуахуа визначена лише вага.

Ратлик маленький, компактний гладкошерстий пес, попри маленький зріст дуже активний і невтомний.

Крисарик любить перебувати серед людей, бути в центрі уваги, погано переносить самотність. Легко піддається дресуванню, гарно ладнає з дітьми. До сторонніх ставиться з недовірою.

Мальтійська болонка

Вага до 4 кг, тривалість життя до 15 років.

Дослідники сходяться до думки, що цій породі понад 2000 років. Інша назва породи - мальтезе.

Мальтійська болонка - компактний, мініатюрний, надзвичайно елегантний собака. Шерсть довга, тонка, білосніжного забарвлення, іноді кольору слонової кістки.

Мальтійська болонка полюбляє бути в центрі уваги. Вона активна, весела, грайлива, не може всидіти на місці, розумна, легко вивчає нові команди, доволі галаслива.

Ще одним недоліком мальтезе є складність у її догляді. Попри те, що шерсть у представників цієї породи доволі довга, собака не линяє і є гіпоалергенним. Загалом порода має міцне здоров'я.

Для любителів домашніх тварин, які живуть у невеликих квартирах, теж може знайтись місце для домашнього улюбленця. Головне підійти до вибору пухнастика з розумом.

Розповімо про найкращі породи собак, які можуть жити у квартирах, навіть у невеликих за площею. Як правило, це собаки невеликого зросту, які мають менші потреби в щоденних фізичних вправах, хоча є також деякі більші цуценята, які добре вписуються в квартирний спосіб життя.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальні для квартир: які породи собак підійдуть для життя на поверсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі