понеділок, 27 травня 2024 11:50

Найрозумніші чотирилапі: три породи собак, які вражають світ

Перш ніж прийняти рішення прийняти у свій дім собаку, варто врахувати одну річ: певні породи собак від природи розумніші за інших.

Є породи собак, які наділені неабияким розумом. У трійці рейтингу - пудель. У них розум гострий, як бритва, пише The Scotsman.

"Не дозволяйте їхньому кучерявому волоссю та милій поведінці вас обдурити - пуделі мають гострий, як бритва, розум", - кажуть експерти.

Автор: pinterest.
  Пудель
Пудель

Усі три розміри - стандартний, мініатюрний та іграшковий - надзвичайно розумні. Це чудові службові та терапевтичні собаки.

Коли справа стосується інтелекту, то беззаперечно найкращою собакою є бордер-колі.

Автор: pinterest.
  Бордер-колі
Бордер-колі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати власникам котів і собак із настанням теплої погоди

"Їх зазвичай використовують для випасання овець, але це лише верхівка айсберга, коли йдеться про їхній інтелект. Вони можуть вивчити величезну кількість слів і команд, а також можуть виконувати широкий спектр робіт і завдань", - зазначається у матеріалі.

До топ-3 найрозумніших псів також входять золотисті ретривери, які також є одними із найбільш приязних порід собак. Ці пси можуть бути і собаками-провідниками, і допомагати людям під час пошуково-рятувальних робіт.

Автор: pinterest.
  Золотий ретривер
Золотий ретривер

Для любителів домашніх тварин, які живуть у невеликих квартирах, теж може знайтись місце для домашнього улюбленця.

Є породи собак, які можуть жити у квартирах, навіть у невеликих за площею. Як правило, це собаки невеликого зросту, які мають менші потреби в щоденних фізичних вправах, хоча є також деякі більші цуценята, які добре вписуються в квартирний спосіб життя.

Зараз ви читаєте новину «Найрозумніші чотирилапі: три породи собак, які вражають світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі