четвер, 09 травня 2024 19:32

20 порід собак, для яких квартирний спосіб життя є ідеальним
7

Для любителів домашніх тварин, які живуть у невеликих квартирах, теж може знайтись місце для домашнього улюбленця.

Головне підійти до вибору пухнастика з розумом, пише petmd.

Розповімо про найкращі породи собак, які можуть жити у квартирах, навіть у невеликих за площею.

Автор: pinterest
  20 найкращих порід собак, яким комфортно жити у квартирі
20 найкращих порід собак, яким комфортно жити у квартирі

Як правило, це собаки невеликого зросту, які мають менші потреби в щоденних фізичних вправах, хоча є також деякі більші цуценята, які добре вписуються в квартирний спосіб життя.

Які найкращі породи собак для квартири

Аффенпінчер. Компактний, але харизматичний аффенпінчер добре пристосовується до квартирного життя. Аффенпінчери адаптивні та дуже розумні, тому швидко навчаються.

Автор: zootovary
  Аффенпінчер
Аффенпінчер

І хоча пильний характер цієї породи робить їх схильними гавкати на незнайомців або звуки, їх особистість і компактні розміри презентують аффенпінчерів як одну з найкращих порід квартирних собак.

Американська ескімоська собака. Існує три розміри американських ескімоських собак: іграшковий, мініатюрний і стандартний. Якщо ви шукаєте найкращу собаку для проживання в квартирі, найкращим вибором стане іграшка або мініатюрний ескі, вага яких досягає 10 і 20 фунтів відповідно.

Це активна порода, тож будьте готові проводити щоденні енергійні прогулянки у поєднанні з тренуваннями, щоб стимулювати їх розум.

Автор: zootovary
  Американська ескімоська собака
Американська ескімоська собака

Порода також може бути схильна до тривоги при розлуці та гавкоту, що не є ідеальним поєднанням, якщо ви будете далеко від дому протягом тривалого часу. Американські ескімоські собаки краще вибрати для мешканців квартир, які часто бувають вдома вдень.

Басенджі. Ця порода собак вимагає тривалих фізичних вправ щодня (заплануйте принаймні годину прогулянок або бігу), але інші якості роблять басенджі чудовим пристосуванням для невеликих приміщень.

Їх гавкіт не буде проблемою. Це трапляється рідко. Порода також має репутацію охайної і навіть буде доглядати за собою, як кішка.

Бассет-хаунд. Вважається одним із найкращих квартирних собак через їх невимушений характер і мінімальні потреби в фізичних вправах. Достатньо щоденної прогулянки навколо кварталу, щоб вони залишалися щасливими.

Бедлінгтон тер'єр. Можливо, ця порода відома як ягня, але бедлінгтон-тер'єра також хвалять за ніжну та ласкаву вдачу. Незважаючи на те, що вони належать до групи тер'єрів, Бедлінгтони не відомі своєю надто енергійною чи голосистою вдачею, хоча щоденні вправи та розумова стимуляція є обов'язковими.

Бішон фрізе. Невеликий розмір і розумний характер бішон фрізе роблять цю породу однією з найкращих собак для невеликих квартир. Щоденна прогулянка є достатньою, щоб задовольнити цю болонку.

Кучерява біла шерсть цієї породи не линяє і вважається "гіпоалергенною", тому вам не потрібно турбуватися про прибирання собачої шерсті у вашому маленькому приміщенні. Однак щоденне розчісування та регулярні відвідування грумера є обов'язковими, тож будьте готові до такого догляду.

Бівер тер'єр. Порода є однією з найкращих маленьких собак для квартир. Але потрібні регулярні прогулянки та ігри, а також регулярний догляд, щоб довга шовковиста триколірна шерсть Бівера виглядала якнайкраще.

Автор: zootovary
  Бівер тер'єр
Бівер тер'єр

Болоньєзе. Одна з найкращих маленьких собачок для квартир, завдяки своїй спокійній поведінці. Вирощені як компаньйони, ці собаки найщасливіші, коли проводять час зі своєю родиною. Щоденна прогулянка та багато часу, проведеного поруч, відповідають потребам болонців. Ці собаки залишаються маленькими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які породи собак потребують особливого догляду: перегляньте цей список

Кавалер Кінг Чарльз спаніель. Адаптивність є сильною його стороною, що робить цю породу чудовим вибором для квартирного життя. Не потребує багато місця, щоб розкинутися, і може легко жити в невеликих приміщеннях, включаючи квартири.

Китайська чубата. Має котячий характер, що робить цю породу однією з найкращих собак для квартир. Не дивуйтеся, якщо побачите, що він згорнувся калачиком на спинці дивана або шукає місце у вас на колінах.

Автор: pinterest
  Китайська чубата
Китайська чубата

На вибір є два типи китайських чубатих собак: безшерсті (з пучками шерсті на голові, лапах і хвості) і пухнасті (з довгою шовковистою подвійною шерстю, що покриває тіло).

Англійський бульдог. Ця порода є однією з найкращих квартирних собак, оскільки вони характерно стримані. Дехто навіть сказав би, що ледачі. Просто переконайтеся, що у вашій квартирі є ліфт, оскільки бульдоги не зможуть піднятися надто багато сходинок, особливо в літньому віці. Зважте, що порода чутлива до спекотної погоди.

Французький бульдог. Французький бульдог привітний і здатний пристосовуватися, що робить їх не лише чудовими квартирними собаками, але й найпопулярнішою породою собак у США. Їх міцна, компактна статура та спокійна поведінка означають, що вони чудово підходять для невеликих приміщень.

Хорт. Однією з найкращих великих собак для квартир є хорт, струнка і висока порода з лагідною, рівною вдачею. Люблять спати на зручному дивані чи лежаку для собаки.

Автор: pinterest
  Хорт
Хорт

Гаванська. Гаванець найбільше відомий своєю прихильністю, розумом і привабливою шовковистою шерстю. Але гаванці надмірно гавкають на незнайомих людей і звуки, тому необхідно послідовне навчання.

Мальтійська. Ця крихітна біла собачка має великий характер. Ви можете очікувати грайливого та ласкавого компаньйона, а потреби в фізичних вправах мінімальні завдяки невеликому зросту породи. Як правило, достатньо короткої прогулянки та інтерактивної гри.

Мальтійська болонка любить проводити час зі своїми супутниками, тому краще не залишати цю собаку одну на багато годин поспіль.

Петіт Бассет Гриффон Вандейський. Принесе характер великої собаки у вашу квартиру, не займаючи ваш простір. Вони достатньо активні та спортивні, щоб брати участь у будь-яких заходах, які ви задумали, включаючи походи, спритність, флайбол, біг та полювання.

Автор: petsi.
  Петіт Бассет Гриффон Вандейський
Петіт Бассет Гриффон Вандейський

Мопс. Це компактна порода, яка не створена для інтенсивних фізичних навантажень, що робить їх одними з найкращих маленьких собак для квартир. Мопси люблять відпочивати зі своїми людьми, насолоджуватися короткими прогулянками чи активними іграми вдома.

Майте на увазі, що ця плоскоморда порода собак схильна до хропіння.

Ши-тцу. Це справжня болонка, яка любить близьке спілкування і не потребує багато місця для бродіння чи бігу. Всього 20-30 хвилин прогулянок щодня достатньо, щоб ши-тцу був здоровим і активним.

Відомі своєю комунікабельністю з дітьми та іншими домашніми тваринами, що робить їх легким доповненням до будь-якої сім'ї, якщо ви навчите їх основи дресирування та соціалізації.

Шовковистий тер'єр. Якщо ви можете виконувати регулярні щоденні фізичні вправи і не проти витрачати час на те, щоб розчісувати шерсть вашої собаки принаймні двічі на тиждень, тоді шовковистий тер'єр для вас.

Собака має багато енергії, тому вам потрібно планувати одну-дві години вправ щодня.

Йоркширський тер'єр. Одна з найкращих порід квартирних собак через їх мініатюрні розміри. Ці крихітні компаньйони мають великий характер, тому раннє навчання є важливим, щоб створити правильний розпорядок дня та звести до мінімуму небажану поведінку, як-от надмірний гавкіт.

Йорки грайливі та ласкаві, тому знайдіть час для інтерактивних ігор, а також для тривалої щоденної прогулянки. Порода любить згортатися у вас на колінах або отримувати похвалу та увагу від членів сім'ї та гостей. Фірмова шовковиста шерсть йоркширського тер'єра потребує регулярного розчісування, щоб уникнути сплутування, але доглядати значно легше, якщо стригти шерсть коротко.

Є породи собак, які ніколи не відмовляться від обіймів. Вони завжди потребують любові від свого господаря.

Якщо ви шукаєте собаку, яка буде відданим і люблячим домашнім улюбленцем і зможе згорнутися калачиком з вами на дивані на ніч, то є породи, які перші у списку побажань.

Зараз ви читаєте новину «20 порід собак, для яких квартирний спосіб життя є ідеальним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі