вівторок, 30 квітня 2024 00:30

Які породи собак потребують особливого догляду: перегляньте цей список
5

Деякі породи собак можуть бути чудовими домашніми тваринами, але вони вимагають багато часу на свій догляд.

Якщо не хочете, щоб собака забирала у вас багато часу, то є певні породи, які вам слід виключити зі свого списку. Їх склав Американський кінологічний клуб, пише scotsman.

Які собаки потребують особливого догляду

Комондор. Ця порода собак посіла перше місце у рейтингу. У цих тварин шерсть схожа на дреди - їх треба постійно чистити й відокремлювати один від одного.

Автор: pinterest
  Комондор
Комондор

Кавалер кінг Чарльз спанієль. Експерти зазначили, що за цими псами треба дуже ретельно доглядати, щоб їхня шерсть не втратила блиск та була акуратною. Крім того, ці тварини - вірні компаньйони, і вони люблять завжди бути поруч з господарем.

Автор: pinterest
  Кавалер кінг Чарльз спанієль
Кавалер кінг Чарльз спанієль

На третьому місці порода Пулі. Це собака-пастух, яка має довгу шерсть, і за нею треба добряче доглядати, інакше вона заплутається.

Автор: pinterest
  Пулі
Пулі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які породи собак є найласкавішими: здивуєтесь, хто очолив рейтинг

На четвертому місці опинилася бельгійська вівчарка малінуа. Шерсть цієї тварини не потребує особливого догляду, але є інша проблема, до якої мають бути готові господарі собаки такої породи. З цими собаками потрібно багато працювати - вони мають виконувати якісь завдання. Якщо тварина не буде зосереджена на якійсь роботі, то може відчувати стрес і нудьгувати.

Автор: pinterest
  бельгійська вівчарка малінуа
бельгійська вівчарка малінуа

На п'ятому місці - порода бордер-колі. Таку собаку не варто заводити людям, які не зможуть з нею довго гуляти. Крім того, тварині такої породи потрібно багато фізичних навантажень - без них вона зле почуватиметься та буде нещасною.

Автор: pinterest
  Бордер-колі
Бордер-колі

Деякі породи собак відомі своєю сонячною вдачею. Вони від природи є грайливими, доброзичливими та переповненими ентузіазмом до життя.

Якщо ви шукаєте пухнастого компаньйона, який гарантовано принесе сонце у ваші дні, розповімо про найщасливіші породи собак.

Усміхнені песики з цього списку мають природну схильність до веселого настрою.

Зараз ви читаєте новину «Які породи собак потребують особливого догляду: перегляньте цей список». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі