пʼятниця, 20 травня 2022 07:05

Пілот здійснив рекордний переліт

Пілот здійснив рекордний переліт
Американський пілот Чарлз Ліндберг 1927-го отримаув Медаль Пошани. Фото: Air Force Photos

Американський пілот Чарлз Ліндберг 20 травня 1927-го розпочав перший безпосадковий трансатлантичний переліт. Отримав "Ортігську премію" як перший льотчик, який перетнув Атлантичний океан із Нью-Йорка до Парижа без проміжної посадки - майже 5,8 тис. км.

Цю подорож Чарльз Ліндберг вирішив здійснити в 25 років. Замовив у Сан-Дієго літак. 10 травня випробував його при перельоті із Сан-Дієго в Нью-Йорк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюро розслідувань очолив бібліотекар

Політ Ліндберга відбувався на моноплані під назвою "Дух Сент-Луїса", вагою понад 2300 кг. Тривалість подорожі - 33,5 год. Маршрут пролягав так, щоб максимально летіти над сушею: Нью-Йорк - Ньюфаундленд - Ірландія - Англія - Париж.

Люди, які зустрічали його в аеропорту, пів години носили пілота на руках. Деякі потай відламували шматки літака собі на сувеніри. Ставши світовою знаменитістю, Ліндберг здійснював польоти по США і Латинській Америці, популяризуючи авіацію.

Першою жінкою в світі, що подолала звуковий бар'єр на літаку, стала американка Жаклін Кокран. Це сталося 18 травня 1953 року. Вона розігнала реактивний літак до швидкості 1043,79 км/год над озером Роджерс Драй у штаті Каліфорнія.

Зараз ви читаєте новину «Пілот здійснив рекордний переліт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі