вівторок, 25 червня 2024 03:55

Собаки-велетні: п'ять порід, які вирізняються з-поміж інших
5

Німецький дог
Фото: pinterest
Англійський мастиф
Неаполітанський мастиф
Сенбернар
Леонбергер

У світі є породи собак, які вирізняються своїм ростом та величністю. Не обов'язково, що вони можуть бути агресивними. Навпаки - ласкавими та ніжними.

Якщо у вас є багато місця і ви ведете активний спосіб життя, ви можете розглянути велику породу собаки, яка стане вірним і люблячим компаньйоном і часто легше пристосовується та дресирується, ніж їхні брати, пише scotsman.

Кінологи назвали породи собак, які є справжніми гігантами.

Перше місце посідає німецький дог. Ці собаки характеризуються грайливістю й здатністю віддавати любов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найвищою собакою у світі знову став німецький дог: фото красеня, який потрапив до Книги рекордів Гіннеса

На другому місці видання розмістило англійського мастифа. У 1981 році в Книгу рекордів Гіннеса було внесено пса Зорба, його зріст становив 27 дюймів (68,58 см).

На третьому місці експерти розмістили неаполітанського мастифа. Цим італійським собакам-велетням приписують беззастережну любов до людей, які стали для них рідними.

Сенбернар посідає четверте місце. Спочатку виведений для порятунку людей в Альпах, сенбернар досить великий і сильний, щоб проходити милі по глибокому снігу. Маючи вагу до 91 кг, вони віддані та стають чудовими сторожовими собаками.

Леонбергер, який посідає п'яту сходинку, названий на честь німецького міста Леонберг, леонбергер може важити до 77 кг, але є ще одним м'яким гігантом, який стає відданим і ласкавим домашнім улюбленцем.

Науковці визначили дві породи собак, які можуть похвалитись довголіттям. Сиба-іну та мініатюрні такси є одними з тих порід собак, які живуть найдовше.

Натомість собаки з плоскою мордою, зокрема англійські бульдоги та ші-тцу, як правило, помирають раніше, показало комплексне дослідження домашніх тварин у Великій Британії.

Зараз ви читаєте новину «Собаки-велетні: п'ять порід, які вирізняються з-поміж інших». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі