пʼятниця, 02 лютого 2024 16:12

Назвали дві породи собак, які живуть найдовше

Назвали дві породи собак, які живуть найдовше
Назвали породи собак, які живуть понад 12 років Фото: pinterest

Науковці визначили дві породи собак, які можуть похвалитись довголіттям.

Сиба-іну та мініатюрні такси є одними з тих порід собак, які живуть найдовше.

Натомість собаки з плоскою мордою, зокрема англійські бульдоги та ші-тцу, як правило, помирають раніше, показало комплексне дослідження домашніх тварин у Великій Британії, передає New Scientist.

Щоб провести всебічний аналіз тривалості життя собак, команда дослідників із британської благодійної організації Dogs Trust зібрала дані з різних джерел, включно з ветеринарами, компаніями зі страхування домашніх тварин та благодійними організаціями із захисту тварин. Дані включали інформацію про 584,734 собак 155 порід, з яких 284,734 померли.

Середня тривалість життя собак становила 12.5 року. У самок собак тривалість життя була трохи вищою – 12.7 року, порівняно з 12.4 року у самців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що означає виляння хвоста у собак: науковці дали відповідь

При сортуванні за категоріями залежно від розміру та форми морди виявлено, що у маленьких довгоносих собак обох статей найвища тривалість життя: у середньому вони живуть до 13.3 року.

При очікуваній тривалості життя всього 9.1 та 9.6 років у собак середнього розміру з плоскою мордою чоловічої та жіночої статі були найгірші результати відповідно.

Собаки належать до найулюбленіших свійських тварин.

Однак є породи, які є більш небезпечними, ніж інші та можуть нашкодити людині. Кінологи назвали породи собак, яких краще не обирати для дому.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дві породи собак, які живуть найдовше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі