середа, 26 червня 2024 19:08

Незвичайні та зникаючі: які породи собак популярні у 2024 році
5

Деякі з найбільш незвичайних і зникаючих порід собак у 2024 році перебувають на піку своєї популярності.

Анатолійська вівчарка
Фото: roysfarm
Слаугі
Італійський хорт
Бельгійський малінуа
Фараонова собака

Рідкісні і незвичайні собаки лідирують у пошукових запитах, яки б хотіли тримати вдома, пише scotsman.

Рейтинг опублікував ресурс для домашніх тварин TrustedHousesitters.

Ось собаки, які користуються популярністю.

Фараонова собака

Фараонова собака - це стародавня порода, яку, як вважають, прийшла з Єгипту понад 2000 років тому. Ще 2022 році спостерігали шалене зростання популярності: порівняно з січнем місячна кількість пошукових запитів у Google зросла на 308%. Ці собаки доброзичливі, розумні й не потребують зайвих вправ, воліють лежати на дивані й відпочивати.

Бельгійський малінуа

Універсальний бельгійський малінуа встановлює непорушний зв'язок зі своєю людиною. Ця порода спостерігає найвищий місячний обсяг пошуку, ніж будь-коли раніше, у Великобританії, збільшившись на 82% із січня цього року до сьогодні, коли вона досягла 162 тисяч пошуків на місяць. Вони розумні та нетерплячі, потребують багато вправ, бажано поруч зі своїм любим господарем.

Італійський хорт

З початку року місячний обсяг пошуку зріс на 173%, досягнувши піку в 130 тисяч пошуків на місяць. Вони мають ніжний характер і дуже ласкаві. Не люблять надовго залишатися наодинці, віддаючи перевагу товариству інших.

Слаугі

Слаугі - менш відома порода з щомісячним обсягом пошуку лише 1,6 тис.; однак, схоже, цей милий пес отримає величезне визнання, оскільки інтерес до нього стрімко зріс протягом останніх років. Ця чутлива собака відома своїми довгими ногами та стрункою статурою, а також здатністю бігати, як вітер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собаки-велетні: п'ять порід, які вирізняються з-поміж інших

Анатолійська вівчарка

Ця прекрасна порода переживає найвищу кількість щомісячних пошуків ще з 2015 року, отримуючи визнання, на яке заслуговує. Вони надзвичайно незалежні собаки, але також глибоко віддані, інтенсивно захищають свою отару, наприклад маленьких дітей і сім'ю, худобу, і навіть заступаються за сімейного кота.

Науковці визначили дві породи собак, які можуть похвалитись довголіттям. Сиба-іну та мініатюрні такси є одними з тих порід собак, які живуть найдовше.

Натомість собаки з плоскою мордою, зокрема англійські бульдоги та ші-тцу, як правило, помирають раніше, показало комплексне дослідження домашніх тварин у Великій Британії.

Зараз ви читаєте новину «Незвичайні та зникаючі: які породи собак популярні у 2024 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі