понеділок, 30 листопада 2020 16:28

Показали найпопулярнішу нову рослину для клумб

Автор: Катерина Романчук
  Квітникарка Лілія Осадчук садить міскантус тільки у вологі місця
Квітникарка Лілія Осадчук садить міскантус тільки у вологі місця

Трендом серед квітникарів стало вирощування декоративної осоки. Вона називається міскантусом, який є одним із найпопулярніших декоративних злаків. Ним прикрашають озера, клумби та газони. Це родич цукрового очерету, тому є витривалим та невибагливим до погоди.

Про це розповідає Лілія Осадчук, квітникарка з міста Буча Київської області.

Правила догляду за декоративним злаком:

1. Вибрати вологе місце, бо засуха найстрашніше для міскантуса.

2. Викопати яму по 25 см глибини і діаметру. Посадити рослину, щоб коренева шийка була на 5 см нижче рівня ґрунту.

3. Розправити коріння, щоб не було пучком. Посадити їх на відстані 30 см. Потім ширину їх пучка контролювати, вкопуючи навколо обмежувальну бордюрну стрічку на 10 см у глибину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як утеплити троянди: 5 обов'язкових етапів

4. Дорослі кущі накрити на зиму дерев'яними щитами і плівкою, щоб нагадувала палатку. Так з боків доходить повітря, а згори не падає сніг. Не пригинати стебла до землі. Перед спорудженням укриття присипати ділянку пухким ґрунтом, щоб захистити коріння від промерзання.

5. Слідкувати за густиною куща. Коли через кілька років у центрі почнуть відмирати стебла – пора ділити кущ. Навесні треба буде викопати із землі і розсадити молоді саджанці на кілька частин.

Кортадерія або інша назва пампастна трава вирізняється з будь-якого садового дизайну. Довге листя згинається, а тонкі квітконоси залишаються прямими.

Ця злакова рослина може досягати 2,5 м висоти, підносячись над іншими рослинами в саду. Її суцвіття підходять для складання зимового букета.

Зараз ви читаєте новину «Показали найпопулярнішу нову рослину для клумб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі