субота, 15 червня 2024 02:20

Як вирощувати огірки у контейнерах: корисні поради

Як вирощувати огірки у контейнерах: корисні поради
Огірки можна вирощувати у контейнерах. Фото: apostrophe.ua

Якщо у вас на ділянці мало місця для вирощування огірків, або ж ґрунт не відповідає вимогам, вирощувати огірки можна у контейнерах.

Таким чином можна вирощувати й інші культури, пише Gazeta.ua.

Одна з переваг вирощування овочів у контейнерах полягає в тому, що рослини завжди можна перенести у зручне місце. Це також зберігає простір, а якщо його дуже мало, то можна "підняти" ваш город вгору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урожай здивує: що робити зі стрілками часнику

Своїм секретом вирощування огірків у контейнерах або відрах поділилася садівниця Тетяна в Instagram.

Для початку потрібно взяти необхідну кількість контейнерів по 25 л, на дно покласти агроволокно, солому чи дрібну мульчу. Зверху засипте ґрунтосуміш, приготовлену заздалегідь. Далі все слід добре залити водою й посіяти насіння. Можна ще полити засобом для укорінення та замульчувати скошеною травою.

Огірки виростуть уже через два місяці після посіву. Їх потрібно підвʼязати до опори, сформувавши в одне стебло. Якщо рослина потужна і їй вистачає сил, можна формувати у два стебла.

Пасинки слід видалити, щоб біля одного огірка був один листок. Сіяти огірки таким чином можна кілька разів на сезон. Такі контейнери можна поставити будь-де на ділянці.

Часто помідори виростають із доволі товстою шкіркою. Це псує смак томатів.

Виявляється, можна виростити тонкошкірі помідори. Для цього слід дотримуватися кількох правил.

Зараз ви читаєте новину «Як вирощувати огірки у контейнерах: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі