субота, 08 червня 2024 02:20

Як виростити помідори з тонкою шкіркою: важливі поради

Як виростити помідори з тонкою шкіркою: важливі поради
Помідори часто виростають із товстою шкіркою. Фото: gre4ka.info

Часто помідори виростають із доволі товстою шкіркою. Це псує смак томатів.

Виявляється, можна виростити тонкошкірі помідори. Для цього слід дотримуватися кількох правил, пише Gardening know how.

За словами досвідчених городників, є три найпоширеніших причини, через які помідори можуть стати жорсткими.

Насамперед проблема у сортових характеристиках томатів. Деякі сорти помідорів просто мають товстішу шкірку. Перевага таких помідорів у тому, що вони стійкі до розтріскування.

Зокрема, помідори "Рома" та "Сливи" мають товсту шкірку тому, що вони були навмисно виведені такими. Їх часто використовують для консервування та сушіння. Товста або жорстка шкірка томатів допомагає в цих процесах. Її легше видалити під час консервування. Вона також краще поводиться під час сушіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим підживити помідори, щоб швидше дозріли

Тому, вибираючи сорти помідорів для садіння, варто звертати увагу на цю характеристику. Адже продавці часто не пишуть прямо про те, що у томатів певного сорту товста шкірка. Однак, зазначають, що вони стійкі до розтріскування або чудово підходять для сушіння та консервації.

На товщину шкірки помідорів впливає також недостатнє поливання. Через брак вологи помідори можуть вирости з товстою шкіркою. Це реакція виживання. Адже товста шкірка краще утримує воду. Коли томатній рослині постійно не вистачає води, вона робить кроки для її збереження.

Тому варто слідкувати, щоб город отримував достатньо води, особливо під час тривалої посухи. Правильне поливання допоможе помідорам із нормальною тонкою шкіркою зберегти її.

Томати також можуть відростити товсту шкірку через спекотну погоду. Плоди помідорів у спеку можуть зазнати сонячних опіків. Щоб запобігти їм, рослини починають давати плоди з жорсткішою шкіркою, яка менш схильна до опіків під інтенсивним сонцем.

Тому, якщо ви мешкаєте в районі, де висока температура буває часто, можливо, варто пошукати сорти томатів із товстою шкіркою. Незважаючи на те, що їхня шкірка буде товстою, плодів буде більше, і ви з меншою ймовірністю втратите їх через сонячні опіки.

Хорошим варіантом також буде створення над грядками ажурної тіні.

Будь-якому городнику хочеться уникнути зараження рослин грибковими хворобами.

Після дощів збільшується ризик захворювань, таких як фітофтороз. Для профілактики можна обробити помідори препаратами на основі міді або оксиду міді.

Зараз ви читаєте новину «Як виростити помідори з тонкою шкіркою: важливі поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі