вівторок, 23 серпня 2022 10:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Державного прапора

Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Державного прапора
У містах України не може бути прапору тих, хто не знає, що таке свобода. Фото: president.gov.ua

Прапор України буде там, де має бути по праву, тобто в усіх тимчасово захоплених окупантами містах і селах України.

Про це 23 серпня заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на церемонії підняття Державного прапора України, передає Gazeta.ua.

"Синьо-жовтий прапор знову замайорить на всіх тимчасово окупованих територіях. Бо не може бути там прапор тих, хто не знає, що таке свобода. Сьогодні, нарешті це сталося, цей легендарний прапор підіймуть на відкритті Чемпіонату України з футболу", – сказав він.

Президент зазначив, що український стяг майорітиме в Ялті, Керчі, Джанкої, Сімферополі та на Ай-Петрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Державного прапора – коли почали відзначати й чому український стяг пропонують "перевернути"

"Замайорить назавжди він і в Мелітополі. Усюди, де не може бути прапора тих, хто програє цю війну. Скрізь буде синьо-жовтий: у Херсоні, на Азовському проспекті в Бердянську й на Зеленій алеї в Скадовську, над АЕС в Енергодарі та над Каховською ГЕС, на Анджигольському маяку та на Савур-могилі, на берегах Сіверського Донця, Кальміусу, біля Олешківських пісків. Бо там не може бути прапора тих, хто вперше чує ці наші українські назви. Український і кримськотатарський прапори. Як би хто не намагався перекрутити історію, саме ці кольори історично пов'язані з Кримом", – додав Зеленський.

У Києві на День Незалежності заборонили проведення будь-яких масових заходів. Заборона діятиме з 22 по 25 серпня.

Водночас, 23 серпня у Києві та інших населених пунктах, закордонних дипломатичних установах, військових частинах проводять офіційні урочисті церемонії підняття Державного прапора України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Державного прапора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі