вівторок, 06 жовтня 2020 10:55

Зеленський назвав головне питання саміту Україна - ЄС

Зеленський назвав головне питання саміту Україна - ЄС
На саміті Україна - ЄС також обговорюватимуть "промисловий безвіз". Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський очікує, що на саміті Україна - ЄС у Брюсселі питання санкцій проти Російської Федерації буде головним на порядку денному. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Politico Europe.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирішить безліч питань: Україна та Британія підпишуть нову угоду

"Якщо говорити неформальною мовою, санкції – це питання номер один. Підтримка нашого суверенітету й територіальної цілісності з боку ЄС залежить від потужної санкційної політики, спрямованої проти агресії Російської Федерації. Це велика підтримка для України на геополітичному рівні. А вона пов'язана з економікою. Тому санкції – це номер один".

На сайті Politico не наводиться цитата щодо санкцій, тільки зауважується, що Україна на саміті у вівторок (6 жовтня. - Gazeta.ua) проситиме ЄС "продовжувати або навіть посилювати підтримку в конфлікті з Росією шляхом збереження жорстких санкцій проти Москви і подальшого розвитку економічних і політичних зв'язків із Києвом".

За словами Зеленського, важливими питаннями саміту також є участь України в питаннях розроблення вакцин від коронавірусу і доступ до європейських ринків.

6 жовтня у Брюсселі відбудеться 22-й саміт Україна - ЄС. Це буде перший двосторонній саміт ЄС, який пройде в "живому" форматі, з початку пандемії Covid-19.

Делегацію України на саміті очолить Зеленський, делегацію Євросоюзу - президент Європейської ради Шарль Мішель.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав головне питання саміту Україна - ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі