четвер, 29 червня 2023 08:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Заколот у РФ ослабив Путіна – Шольц

Заколот у РФ ослабив Путіна – Шольц
Ситуація в РФ залишається напруженою, тож Німеччина діятиме обережно. Фото: eastnews.ua

Спроба заколоту в Росії ослабила диктатора Володимира Путіна.

Водночас наслідки дій "вагнерівців" для вторгнення РФ в Україну залишаються незрозумілими, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю громадському мовнику ARD.

"Це свідчить про те, що в автократичних і силових структурах Росії є тріщини. Путін аж ніяк не сидить так само міцно і твердо у кріслі. Я вважаю, що він ослаблений", – сказав Шольц.

Ситуація в РФ залишається напруженою, тож Німеччина діятиме обережно.

"Російська Федерація – ядерна держава. Тому ми завжди повинні уважно наглядати, коли виникають небезпечні ситуації. А це ніщо інше, як небезпечна ситуація", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко отримує максимальну користь від ситуації з "вагнерівцями" – ГУР

Канцлер ФРН додав, що Німеччина підтримує Україну, але наголосив, що не зміна режиму в Росії є метою цієї підтримки. Шольц відмовився коментувати, як довго Путін зможе залишатися при владі після повстання "вагнерівців".

"Я не хочу брати участь у будь-яких спекуляціях щодо того, як довго він перебуватиме при владі. Це може бути довго, а може бути коротко, ми не знаємо. Зміна керівництва в Кремлі може бути не найкращим варіантом. Ми не знаємо, чи прийде хтось кращий або гірший після Путіна", – зазначив Шольц.

Минулої суботи власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив про захоплення у Ростові штабу південного воєнного округу і сказав про похід на на Москву.

Згодом "вагнерівці" увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти. Путін заявив про збройний заколот.

Того ж дня Путін екстренно виїхав з Москви на Валдай. Увечері Пригожин заявив про зупинку руху "вагнерівців" на Москву. Перед цим він говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Зараз ви читаєте новину «Заколот у РФ ослабив Путіна – Шольц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі