субота, 24 червня 2023 20:39

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми розвертаємо свої колони" – Пригожин відмовився від маршу на Москву

"Ми розвертаємо свої колони" – Пригожин відмовився від маршу на Москву
Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин відмовився від маршу на Москву та розвернув колону своїх військових. Фото: скріншот з відео

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з керівником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним.

Про це пише прес-служба президента. Повідомляється, що вироблено вигідний та прийнятний варіант розв'язки ситуації, з гарантіями безпеки для бійців ПВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії повний хаос, "господарі" втратили контроль – Зеленський

Telegram-канал "Пул Першого" передає, що Пригожин прийняв пропозицію Лукашенка про зупинення руху ПВК "Вагнер" та про кроки по деескалації.

Пригожин вже виступив із заявою відносно цього.

"Вагнер" хотіли розформувати. Ми пройшли 200 км не доходячи до Москви. Зараз настав той момент коли кров може пролитись. Розуміючи, що зараз може пролитися кров, ми розвертаємо колони і йдемо у зворотному напрямку у польові табори згідно плану, – заявив він.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Російські Telegram-канали повідомили, що загони ПВК "Вагнер" увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Російські війська отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто "організував збройний заколот". Про це у відеозверненні заявив 24 червня російський президент Володимир Путін.

23 червня ватажок "вагнерівців" звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців. У пов'язаних із "вагнерівцям" Telegram-каналах з'явилося відео нібито з результатами обстрілу. На ньому кажуть, що це атакували не українці, а свої.

Зараз ви читаєте новину «"Ми розвертаємо свої колони" – Пригожин відмовився від маршу на Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі