пʼятниця, 23 червня 2023 22:11

Пригожин заявив про ракетний удар Міноборони РФ по табору "вагнерівців". Обіцяє "покарати" військове керівництво

Пригожин заявив про ракетний удар Міноборони РФ по табору "вагнерівців". Обіцяє "покарати" військове керівництво
Ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що йде карати воєнне керівництво. Фото: "Фокус"

Ватажок ПВК "Вагнера Євген Пригожин звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців.

У пов'язаних із "вагнерівцям" Telegram-каналах з'явилося відео нібито з результатами обстрілу. На ньому кажуть, що це атакували не українці, а свої.

Згодом у каналі пресслужби Пригожина з'явились аудіоповідомлення.

"Ми були готові піти на поступки Міноборони, здати зброю, знайти рішення, як ми будемо далі захищати країну. Але ці мерзоти не заспокоїлися. Сьогодні, бачачи, що ми не зламані, вони завдали ракетних ударів по наших тилових таборах. Загинуло дуже багато бійців. Ми приймемо рішення, як відповімо на це злочин. Наступний крок за нами", – сказав Пригожин.

Він пообіцяв "покарати" винних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин розказав про реальні причини вторгнення Росії в Україну

"Зло, яке несе військове керівництво країни, має бути зупинено. Ті, хто знищили сьогодні наших хлопців, ті, хто знищили багато десятків тисяч життів російських солдатів, будуть покарані. Я прошу нікому не чинити опір. Всі, хто чинитиме опір, ми вважатимемо, що це загроза і знищувати негайно. Включаючи будь-які блокпости на нашому шляху. Я прошу всіх зберігати спокій, не піддаватися на провокації, залишатися у своїх будинках. Бажано за маршрутом нашого прямування не виходити на вулицю", – заявив він.

Сказав, що повернеться на фронт після того, як "закінчить почате".

"Президентська влада, уряд, МВС, Росгвардія та інші структури працюватимуть далі у звичному порядку. Ми розберемося з тими, хто знищує російських солдатів і повернемося на фронт. Справедливість у військах буде відновлена, а після – справедливість для всієї Росії", – сказав Пригожин.

Він заявив, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу втік з Ростова й пообіцяв зупинити його.

У Міноборони РФ назвали заяви Пригожина інформаційною провокацією.

"Всі поширені в соціальних мережах від імені Пригожина повідомлення та відеокадри про нібито нанесення МО РФ удару по тилових таборах ПВК "Вагнера", не відповідають дійсності і є інформаційною провокацією. Збройні сили Російської Федерації продовжують виконання бойових завдань на лінії зіткнення із Збройними силами України в районі проведення спеціальної військової операції", – йдеться у їхньому повідомленні.

Засновник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин давно заручився підтримкою російських ультранаціоналістів. Він жадає усунути з посади міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу.

Високопосадовці у Кремлі намагаються змусити Пригожина відмовитися від своїх політичних амбіцій у Росії. Низка наближених до адміністрації президента РФ Володимира Путіна стверджували, що Пригожин використовує битву за Бахмут та війну в Україні, аби стати політичною фігурою.

На початку повномасштабного вторгнення в Україну Володимир Путін заявив, що війна потрібна нібито для захисту населення Донбасу, а також для "демілітаризації та денацифікації" України.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин заявив про ракетний удар Міноборони РФ по табору "вагнерівців". Обіцяє "покарати" військове керівництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі