вівторок, 02 липня 2024 16:40

Спецтема: Війна Росії проти України

В РФ різко підскочили ціни на бензин через удари по НПЗ

В РФ різко підскочили ціни на бензин через удари по НПЗ
В РФ різко підскочили ціни на бензин через удари по НПЗ. Фото: Цензор

На нафтопереробних заводах у Росії обвалилося виробництво бензину.

Через це біржові ціни на автомобільне паливо в країні-терористці підскочили на 20% за місяць. Як повідомляють росЗМІ, різке зростання цін на російському ринку бензину пов'язане з атаками українських безпілотників з НПЗ, що почастішали у РФ.

Так, 1 липня на торгах Санкт-Петербурзької міжнародної товарно-сировинної біржі вартість бензину "Преміум-95" досягла максимальної позначки з березня і мало не оновила рекорд за понад 9 місяців - 63958 рублів (близько $723) за тонну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вогонь гасили три доби: показали супутникові знімки наслідків удару по нафтобазі в Ростовській області

З початку червня бензин АІ-95 подорожчав на біржі майже на 8 тисяч рублів за тонну, або 22%. Зростання цін на платформі "Регуляр-92" виявилося трохи скромнішим - на 17% за місяць, до 54364 рубля за тонну.

При тому, що попит на бензин на біржі зростав, нафтові компанії в червні знижували його продаж. Виробництво бензину на НПЗ минулого місяця виявилося нижчим за план уряду на 7%, а нафтові компанії були змушені розпродувати запаси: за першу половину місяця вони скоротилися майже на 30 тисяч тонн.

Українці скоро відчують наслідки зростання вартості пального.

Подорожчають не лише продукти, а й квитки Укрзалізниці. Про це сказав генеральний директор Федерації роботодавців транспорту України Володимир Гусак.

Підвищення вартості бензину, автогазу та дизельного пального очікується з 1 липня. Вони входять до собівартості майже усіх товарів і послуг.

Зараз ви читаєте новину «В РФ різко підскочили ціни на бензин через удари по НПЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі