субота, 24 червня 2023 08:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Пригожин заявив, що іде на Москву: в столиці РФ оголосили "антитерористичні заходи"

Пригожин заявив, що іде на Москву: в столиці РФ оголосили "антитерористичні заходи"
У Москві та Підмосков'ї російська влада оголосила про "антитерористичні заходи". Фото: pixabay.com

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин з групою своїх прибічників захопив у російському Ростові штаб південного воєнного округу.

На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, передають російські ЗМІ.

"Ми хочемо отримати начальника Генштаба та міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Поки їх не буде, ми перебуваємо тут, блокуємо місто Ростов і йдемо в Москву", – заявив Пригожин.

Водночас Пригожин зазначив, що "вагнерівці" нібито вже збили три гелікоптери РФ, які намагалися атакувати його колони. Він заявив, що всі воєнні об'єкти Ростова перебувають під контролем ПВК "Вагнер". Зокрема, і аеродром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW проаналізували "повстання" Пригожина проти Міноборони РФ

Мер Москви Сергій Собянін та губернатор Московської області Андрій Воробйов у Telegram заявили, що на території російської столиці та Підмосков'я проводяться "антитерористичні заходи". Вони, зокрема, передбачають додатковий контроль на дорогах.

"У зв'язку з інформацією, що надходить, у Москві проводяться антитерористичні заходи, спрямовані на посилення заходів безпеки. Введено додатковий контроль на дорогах. Можливе обмеження проведення масових заходів. Прошу поставитися з розумінням до вжитих заходів", – йдеться у повідомленні Собяніна.

У Московській області також посилили заходи безпеки. Ситуацію контролюють правоохоронні органи і ФСБ.

"Можливі додаткові перевірки на дорогах на південному напрямку, у зв'язку з цим прошу за можливості утриматися від поїздок особистим транспортом на півдні Московської області. Насамперед за межі регіону", – додав Воробйов.

Ватажок ПВК "Вагнер" Пригожин звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців. У пов'язаних із "вагнерівцям" Telegram-каналах з'явилося відео нібито з результатами обстрілу. На ньому кажуть, що це атакували не українці, а свої. У Кремлі це заперечують.

Війська Пригожина висунулися в бік російських кордонів. У Москві та низці російських міст перекривають дороги та вулиці. Біля Кремля з'явилася військова техніка.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ "в курсі ситуації, що розгортається навколо Пригожина, вживаються всі необхідні заходи".

Зараз ви читаєте новину «Пригожин заявив, що іде на Москву: в столиці РФ оголосили "антитерористичні заходи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі