понеділок, 05 листопада 2012 18:36

Влада розуміє, що назад дороги немає, їй цього не пробачать - ескперт про проблемні округи

Влада розуміє, що назад дороги немає, їй цього не пробачать - ескперт про проблемні округи
Борис Кушнірук. Фото: www.trust.ua

Влада дискредитувала себе своїми діями на проблемних округах настільки, що люди вже готові вийти на вулиці.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав експерт Борис Кушнірук, коментуючи ситуацію, яка склалася в проблемних округах.

"Влада своїми діями на деяких округах настільки вже себе дискредитувала, що назад дороги немає, - наголосив він. - Ситуація у Первомайську на 132-му окрузі є досить показовою в цьому плані. Та проблема не тільки в самому 132-му окрузі. Загалом таких округів близько 15, просто не на всіх них ще доходили до таких жорстких дій. І у кожного цьому окрузі своя особиста історія. В основному це саме небажання деяких представників ПР втрачати владу".

На всіх цих 15-ти округах, підкреслив експерт, за владу борються переважно досить відомі люди, пов'язані із владою — Тетяна Засуха, Віктор Пилипишин, Олесь Довгий, Богдан Губський: "У кожного своя історія. Але я не думаю, що кожен з них настільки важливий для влади, щоби заради них так ризикувати. А влада реально ризикує. І ці ризики надзвичайно серйозні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевибори нікому не потрібні: влада їх не боїться, а опозиції треба готуватися до президентської кампанії

"Я не розумію, навіщо вони (влада) це роблять, навіщо вдаються до таких сценаріїв. Адже вони мають відчувати, що якщо перегнуть це трохи палицю, то назад вже дороги не буде. Як говориться у приказці: "Або в ЗАГС, або до прокурора". Так от і тут. Якщо вони легітимізують через такі дії, фальсифікації, "Беркут", явні злочини цей парламент, то будуть чіплятися за владу до останнього. Вони вже не відпустять її, бо розуміють, що їм кінець. Такі дії їм не пробачать, ані в Україні, ані на заході", - підкреслив Кушнірук.

Він наголосив, що такими діями влада ще більше підігріває ненависть людей до себе та їхнє обурення. "Найцікавіше, що ці 10-15 округів особливої ролі для Партії регіонів не грають. Вони не настільки їм потрібні, тому їхню логіку зрозуміти дуже складно", - додав ескперт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція виступає за створення комісії по розслідуванню порушень на виборах

"Опозиції зараз має виводити людей на площі. Бо люди вийдуть. Ненависть до влади неабияк зростає і вони готові захищати свої голоси і свою гідність. Терпець вже у людей увірвався", - підкреслив Кушнірук.

Зараз ви читаєте новину «Влада розуміє, що назад дороги немає, їй цього не пробачать - ескперт про проблемні округи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі