вівторок, 28 травня 2024 08:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Атака на "Епіцентр" підштовхує США дозволити бити по РФ

Атака на "Епіцентр" підштовхує США дозволити бити по РФ
Удари Росії по цивільних об'єктах і зокрема смертоносний обстріл Росією торговельного центру "Епіцентр" в Харкові, що відбувся в суботу, підштовхують США до того, щоб знизити стандарти. Фото: pixabay.com

Російські окупанти підштовхують США до того, щоб знизити стандарти для застосування американської зброї проти цілей на території РФ.

Про це на тлі ударів Росії по цивільних об'єктах і зокрема смертоносний обстріл "Епіцентру" в Харкові, що відбувся в суботу, заявив колишній командувач Сухопутних сил США в Європі Марк Гертлінг в інтерв'ю CNN.

"З огляду на удари росіян по цивільних, ми, можливо, побачимо зниження стандартів для застосування цієї зброї проти конкретних російських цілей", - сказав він.

Експерт зробив таке припущення, коментуючи удари Росії по харківському "Епіцентру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На саміті у США НАТО створить структуру допомоги Україні

"Всередині адміністрації Джо Байдена тривають значні дискусії щодо того, чи має Україна застосовувати американську зброю для ударів по території Росії. Існують потужні політичні та військові аргументи, щоб цього не робити. Зокрема, дозволивши Києву застосовувати американську зброю по цілях в РФ, США мають бути готовими відповісти на потужну кампанію російського президента Володимира Путіна, який стане активно стверджувати, що США нападають на Росію буцімто з використанням українських проксі сил", - пояснив Гертлінг.

Кількість загиблих внаслідок російського удару по гіпермаркету "Епіцентр" в Харкові на ранок 26 травня збільшилася до 11 людей. 40 людей зазнали травм.

У суботу, 25 травня, російські терористи вкотре обстріляли Харків. Влучання сталося в будівельний гіпермаркет.

Зараз ви читаєте новину «Атака на "Епіцентр" підштовхує США дозволити бити по РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі