вівторок, 28 травня 2024 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент Фінляндії зробив гучну заяву щодо України

Президент Фінляндії зробив гучну заяву щодо України
Президент Фінляндії Александер Стубб із робочим візитом відвідав Естонію, де зокрема обговорив допомогу Україні. Фото: eastnews.ua

Уся політика безпеки має сфокусуватися на підтримці України.

Президент Фінляндії Александер Стубб відвідав Естонію з робочим візитом, де зокрема обговорив допомогу Києву, повідомляє Yle. На його думку, Європа відстає в питанні допомоги зброєю.

"На даному етапі розмови про введення військ є спекуляцією. Позиція Фінляндії не змінилася. Фінляндія зробить усе, щоб Україна перемогла", - пообіцяв Стубб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Фінляндії сказав, як досягти миру в Україні

Під час спільної пресконференції з естонським колегою Аларом Карісом Стубб зазначив, що вони обговорили гібридні атаки Росії, події в Грузії та важливість підтримки України.

На порядку денному візиту фінського лідера до Естонії були двосторонні відносини між країнами, безпека та оборона, а також енергетичні питання та критична інфраструктура.

Низка країн НАТО домовилися збудувати так звану стіну з безпілотників уздовж своїх кордонів для захисту від агресії РФ та російських провокацій.

Зокрема Норвегія, Польща та Фінляндія працюватимуть із трьома країнами Балтії - Естонією, Латвією та Литвою. "Стіна безпілотників" дозволить захиститися від провокацій.

Зараз ви читаєте новину «Президент Фінляндії зробив гучну заяву щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі