понеділок, 05 листопада 2012 16:25

Експерт: Комісія по розслідуванню порушень на виборах — це лише гра Литвина

Експерт: Комісія по розслідуванню порушень на виборах — це лише гра Литвина
Андрій Золотарьов: "Немає результативності роботи таких комісій в попередніх складах ВР". Фото: glavcom.ua

Політичний експерт Андрій Золотарьов вважає, що тимчасова слідча комісія для розслідування порушень законодавства під час проведення виборів народних депутатів 28 жовтня нічим не допоможе, оскільки депутати, які ввійдуть до її складу не є слідчими.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Немає результативності роботи таких комісій в попередніх складах ВР. Це наводить на думку, що це лише для вигляду, для галочки, а для того, аби досягти результату", - повідомив він.

"Тут не потрібно створювати жодних комісій, достатньо, щоб працювала правоохоронна система та судова система. Але вони в нас приватизовані, корумповані та жодного відношення до загальної міри рівності та справедливості вони не мають. Маю наувазі юридичне визначення права. Саме тому створення комісій воно не вирішує жодної проблеми, а треба домовлятися, тому що ситуація може зайти в глухий кут", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин пообіцяв, що комісія по розслідуванню фальсифікацій на виборах буде створена у найкоротші терміни

За його словами, країна може отримати ще декілька місяців протистояння старої та нової ВР. "І коли країні потрібна буде працююча ВР, ми маємо можливість втратити ще кілька місяців на протистояння. Нахабність та жадібність тих персонажів при владі свідчить, що така залізобетонна вертикаль влади — це конструкція із пап'є-маше, ніж з залізо-бетону", повідомив політолог, і додав, що події в Первомайську — "яскравий доказ приватизації влади на місцях".

"І це створює для Януковича колосальні проблеми, він може призвести до того, що у 2013 році відбутися олігархічний консенсус. Те, що він робить — обернеться великими економічними збитками для наших жирних котів, а вони не пробачають цього", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наші колеги займаються самопіаром - Єфремов про обнулення списків

На його думку, ця тимчасова слідча комісія — це лише гра спікера Володимира Литвина. "Політичний компроміс повинен бути. Але Литвин — дуже хитра людина, він грає. Він все життя грає. Це лише слова, що треба створити комісію. Але до вирішення питання — я скептично ставлюсь. Як депутат буде вирішувати проблему? Він що слідчий? Він що знає основи оперативно-розшукової діяльності? Він буде допитувати когось? Це все поверхово", - резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні Голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував створити парламентську тимчасову слідчу комісію для розслідування порушень законодавства під час проведення виборів народних депутатів 28 жовтня. Він запевнив, що Тимчасова слідча комісія по розслідуванню фальсифікацій на виборах буде створена в найкоротші терміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин впевнений, що проблемні округи "опустили" країну

В свою чергу, лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов та голова БЮТБ Андрій Кожем'якін запевнили, що їхні політсили готові підтримати створення спеціальної комісії з розслідування можливих фальсифікацій на виборах до Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Комісія по розслідуванню порушень на виборах — це лише гра Литвина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі