вівторок, 28 травня 2024 06:28

РФ планує підписати угоду про обмін зброєю із Суданом

РФ планує підписати угоду про обмін зброєю із Суданом
Росія може підписати угоду зі Збройними силами Судану про обмін зброєю. Фото: pixabay.com

Російська Федерація хоче підписати угоду про обмін зброєю зі Збройними силами Судану.

Вона потрібна для російського логістичного хабу в Порт-Судані на Червоному морі, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Помічник головнокомандувача ЗСС Ясір Аль-Атта заявив 25 травня, що делегація військових найближчим часом вирушить до РФ, щоб укласти угоду про обмін життєво важливого озброєння і боєприпасів для російського логістичного центру у Порт-Судані. Аль-Атта описав запланований російський центр як "не зовсім військову базу", - сказано в повідомленні.

27 травня відомий російський військовий блогер заявив, що завдяки поставкам іранських безпілотників ЗСС змогли повернути собі низку районів Хартума.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремлівська фальшивка: у Москві думають, що протиставити Глобальному саміту миру

Заступник міністра закордонних справ Росії і спеціальний представник президента РФ у Африці і на Близькому Сході Михайло Богданов зустрівся з главою СВС Абдель Фаттахом аль-Бурханом і кількома іншими суданськими офіційними особами під час дводенного візиту до Судану 28 і 29 квітня.

"Росія, можливо, змінить сторону підтримки у громадянській війні в Судані, щоб підтримати ЗСС і створити свою військово-морську базу в Червоному морі. Російська підтримка Збройних сил Судану принесла б велику користь Ірану, оскільки вона зблизила б російську та іранську політику і стратегію в регіоні", - вважають аналітики.

Зараз у світі точаться конфлікти у 32 зі 196 країн. У світі зараз одна велика війна між Росією та Україною, війни проти тероризму в 18 країнах, дев'ять громадянських воєн, дві війни проти наркокартелів та етнічне насильство в Південному Судані.

Такі країни як Алжир, Буркіна-Фасо, Чад, Демократична Республіка Конго (ДРК), Гана, Кот-д'Івуар, Мавританія, Мозамбік, Нігер, Судан, Танзанія, Того, Туніс, Уганда та Ємен переживають повстанські рухи терористів.

Громадянські війни також поширені. Ці конфлікти виникають через різні фактори, включаючи політичні, економічні та соціальні проблеми, і часто залучають різні групи в країні, які борються одна з одною. Афганістан, Центральноафриканська Республіка, Ефіопія, Лівія, Малі, Сомалі, Південний Судан та Сирія переживають громадянські війни.

Зараз ви читаєте новину «РФ планує підписати угоду про обмін зброєю із Суданом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі