неділя, 26 травня 2024 10:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський на тлі зруйнованої росіянами друкарні звернувся до Байдена і Сі - відео

Зеленський на тлі зруйнованої росіянами друкарні звернувся до Байдена і Сі - відео
Президент України Володимир Зеленський записав відео на тлі зруйнованої росіянами друкарні у Харкові. Фото: кадр з відео

Президент України Володимир Зеленський звернувся до президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена і глави Китаю Сі Цзіньпіна.

Відеозвернення записав на тлі зруйнованої російським ударом друкарні "Фактор-Друк" у Харкові.

"Я звертаюся до лідерів світу, які поки що осторонь глобальних зусиль із підготовки саміту миру: до президента Байдена, лідера Сполучених Штатів, до президента Сі, лідера Китаю. Ми не хочемо, щоб, так само як ці книжки, згорів Статут ООН. Сподіваюся, не хочете й ви. Будь ласка, проявіть ваше лідерство в наближенні миру - дійсно миру, а не паузи між ударами", - сказав Зеленський.

Для росіян це задоволення - спалювати, сказав президент України.

"Ми всі знаємо, із ким маємо справу. Росією керують люди, які хочуть зробити нормою спалювати життя, руйнувати міста й села, розділяти народи та стирати національні кордони війною", - заявив Зеленський.

"Немає нації, яка здатна зупинити таку війну лише своїми зусиллями. Потрібна участь лідерів світу", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники завершили гасіння пожежі в Епіцентрі у Харкові після російського удару. Клименко показав фото наслідків

Україна має найбільший у світі досвід обману з боку Росії на переговорах, сказав Зеленський.

"Обману, який, зокрема, був прикриттям Росії для підготовки цієї війни. І саме тому потрібні глобальні зусилля – саміт миру за участю лідерів, яких Росії не обманути", - заявив президент.

Участь у саміті миру вже підтвердили понад 80 держав, сказав Зеленський.

"І продовжуємо працювати з лідерами, запрошуючи на саміт. Дякую кожному, хто дійсно допомагає миру", - заявив глава держави.

"Зусилля світової більшості - це найкраща гарантія виконання зобов'язань. Будь ласка, підтримайте саміт миру своїм персональним лідерством та участю", - звернувся президент України.

У січні цього року Зеленський під час візиту до Швейцарії заявив про підготовку до проведення саміту миру. Захід відбудеться 15-16 червня.

Цього тижня участь у саміті підтвердила Індія.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський на тлі зруйнованої росіянами друкарні звернувся до Байдена і Сі - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі