середа, 26 червня 2024 06:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон прокоментував імовірність відправки військ КНДР в Україну

Пентагон прокоментував імовірність відправки військ КНДР в Україну
КНДР слід подумати, чи варто витрачати власні сили як "гарматне м'ясо" на війну РФ. Фото: pixabay.com

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки вважає за необхідне відстежувати будь-яку можливість відправки північнокорейських військ до Російської Федерації.

Зокрема для участі у війні проти України у межах домовленостей між диктаторами під час їхньої останньої зустрічі в Пхеньяні, заявив у вівторок речник Пентагону генерал Патрік Райдер під час брифінгу.

"Це точно та річ, за якою варто стежити", - сказав він журналістам у відповідь на прохання прокоментувати можливість відправки військових КНДР на поле бою в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР здійснила запуск ракети: ймовірно він закінчився невдачею

Водночас військовому керівництву Північної Кореї у разі виникнення такого запиту слід подумати, чи варто витрачати власні сили як "гарматне м'ясо" на війну РФ, наголосив Райдер.

"Ми бачили втрати російської армії. Але, знову ж, ми стежитимемо і за цим", - зазначив речник Пентагону.

Росія та Північна Корея можуть готувати масштабну військову провокацію у жовтні.

Офіційні особи США готуються до того, що КНДР потенційно вдасться до найбільш провокаційних військових дій за останнє десятиліття перед виборами у Сполучених Штатах. Пхеньян, вірогідно, здійснить це за наполяганням російського диктатора Володимира Путіна.

Російський диктатор і лідер КНДР Кім Чен Ин нещодавно підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Документ передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти однієї з цих держав.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон прокоментував імовірність відправки військ КНДР в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі