пʼятниця, 28 червня 2024 23:22

Росіяни погрожують НАТО через американські БпЛА над Чорним морем

Росіяни погрожують НАТО через американські БпЛА над Чорним морем
Росіяни незадоволені польотами американських безпілотників над Чорним морем. Фото: РБК

Прольоти американських стратегічних безпілотників над Чорним морем збільшують ризик прямої конфронтації НАТО з РФ.

У Міністерстві оборони Росії заявили, що ці дрони проводять розвідку і вказують цілі західній високоточній зброї, яку отримала українська армія, а інтенсивність польотів останнім часом зросла, йдеться в заяві.

Це свідчить про "дедалі більшу залученість Сполучених Штатів і країн НАТО у війну на боці України", говориться в заяві росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські дрони погано себе показали у війні в Україні

"Такі польоти кратно підвищують ймовірність інцидентів у повітряному просторі з літальними апаратами Повітряно-космічних сил Росії, що збільшує ризик прямої конфронтації альянсу з Російською Федерацією. Відповідальність за це нестимуть країни НАТО", - ідеться в повідомленні.

Міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов доручив Генеральному штабу ЗС РФ "внести пропозицію щодо заходів оперативного реагування на провокації".

Прессекретарка Пентагону Сабріна Сінгх під час брифінгу відповіла, що Штати продовжують діяти в міжнародних повітряних та морських просторах, де це дозволено законами.

США та декілька ключових союзників, серед яких Велика Британія, обговорюють зобов'язання щодо вступу до НАТО, які можна надати Україні на майбутньому 75-му саміті Альянсу. Саміт пройде у Вашингтоні 9-11 липня.

Представники США та Німеччини запропонували пообіцяти, що Україна має "міст" до членства в НАТО, а не "незворотний шлях", заявляв генеральний секретар Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни погрожують НАТО через американські БпЛА над Чорним морем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі