середа, 10 квітня 2024 09:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські дрони погано себе показали у війні в Україні

Американські дрони погано себе показали у війні в Україні
Американські безпілотники провалили місію в Україні. Фото: pixabay.com

Компанія Skydio з Кремнієвої долини відправила на війну в Україну сотні своїх найкращих дронів, щоб допомогти боротися з росіянами.

Однак дорогі американські безпілотники погано себе зарекомендували, поступившись китайським та українським БПЛА, повідомляє The Wall Street Journal. Це непокоїть Пентагон, якому необхідне надійне постачання дронів.

"Дрони Skydio злітали з курсу і падали через роботу російської РЕБ. Після того компанія почала працювати над новим флотом безпілотників. Такий результат непокоїть компанію, яка сподівалася на ріст продаж після успішного застосування дронів в Україні. Це також погано для Пентагону, який потребує надійного постачання тисяч невеликих безпілотних літаків", - пише WSJ.

Керівники американських компаній-виробників безпілотників не очікували, що в Україні розгорнеться радіоелектронна війна. У випадку Skydio, їхній безпілотник був розроблений у 2019 році, щоб відповідати стандартам зв'язку, встановленим американськими військовими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив останні новини з передової: свіже зведення

Американські дрони мають дефекти та важко ремонтуються, розповіли виданню керівники компаній, українські військові, чиновники та колишні чиновники оборони США.

"Безпілотники американського виробництва крихкі і не в змозі подолати російське глушіння та технологію відключення GPS. Іноді вони не могли злітати, виконувати місії або повертатися додому. Безпілотники із США часто не літають на заявлених виробниками відстанях або не несуть значні корисні навантаження", - заявили представники української влади.

Київ надав перевагу дешевшим китайським продуктам, зокрема виробництва SZ DJI Technology.

Україна також розробила вітчизняну індустрію безпілотників, яка покладається на китайські компоненти. Українські заводи випускають сотні тисяч маленьких, дешевих безпілотників, які можуть перевозити вибухівку, а також більші безпілотники, які можуть вдарити глибоко у тилу РФ і дістатися до російських кораблів у Чорному морі.

Втрати російських загарбників за минулу добу склали 830 осіб. Від початку повномасштабної агресії вони становлять уже близько 450 080 солдатів, повідомив 10 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Американські дрони погано себе показали у війні в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі