неділя, 21 квітня 2024 21:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав, коли Росія планує масований наступ

Зеленський сказав, коли Росія планує масований наступ
Росія до 9 травня хоче захопити Часів Яр в Донецькій області, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: ОП

Росія до 9 травня хоче захопити Часів Яр в Донецькій області.

Якщо українські війська встоять, то плани Росії почати контрнаступ в червні будуть розбиті. Про це в інтерв'ю для NBC News заявив президент Володимир Зеленський.

"Росія хоче до 1 червня мобілізувати 300 тисяч бійців. Ми до цього готуємось. До 9 травня Росія розраховує на сході України зайняти Часів Яр. Я розраховую, що ми вистоїмо, що надійде зброя вчасно, і ми зможемо відбити ворога, а потім розбити плани РФ щодо повномасштабних контрнаступальних дій в червні", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Часів Яр, удари по окупантах, допомога США - головне зі звернення Зеленського

За словами Зеленського, сьогодні українським бійцям, які тримають оборону на тому напрямку, не вистачає потрібного озброєння. Тому він розраховує на допомогу від США.

"Я нещодавно був в регіоні, говорив з бійцями. Бійцям не вистачає техніки, щоб боротися з російськими дронами-розвідниками, які коригують артилерійський вогонь Росії, а також не вистачає артилерійських снарядів", - наголосив він.

У найближчому пакеті військової допомоги від США Україна може отримати, зокрема, тактичні ракети ATACMS збільшеного радіусу дії.

Ці ракети прямо прописані в законопроекті. Про це в інтерв'ю CBS-News заявив голова сенатського комітету з питань розвідки Марк Ворнер.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, коли Росія планує масований наступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі