пʼятниця, 03 травня 2024 17:02

Чи можлива втрата Часового Яру: що кажуть у розвідці та ЗСУ

Чи можлива втрата Часового Яру: що кажуть у розвідці та ЗСУ
ЗСУ роблять усе можливе, щоб зірвати плани ворога. Фото: УНН

У розвідці не виключають, що втрата Часового Яру є питанням часу.

Але українські бійці намагаються зробити все можливе, аби зірвати плани ворога. Про це сказав представник ГУР МО Вадим Скібіцький, передає The Economist.

Там пишуть, що втрата висотного опорного пункт у Часовому Яру відкриває шлях окупантам на останні не окуповані великі міста Донецької області.

"Звичайно, не сьогодні-завтра, але все залежить від наших резервів і запасів", - наголосив представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тактика РФ не принесла окупантам успіху: військовий розповів про бої за Часів Яр

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк розповів Times, що росіяни хочуть захопити місто до Дня перемоги 9 травня.

Павлюк переконаний, що цього не повинно статися. Але зимова затримка з виділенням американської допомоги Україні тяжко позначилася на ситуації.

"Ми намагаємося зробити все можливе, щоб зупинити російський план захоплення Часів Яру до 9 травня. Але росіяни мають тут перевагу в артилерії та повну перевагу в повітрі у співвідношенні 10 до 1. Ми сподіваємося, що американська зброя нам допоможе. Якби пакет прийшов вчасно, ми б не втратили території, які втратили за останні кілька місяців", - наголосив командувач.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 134 бойових зіткнення, повідомив уранці 3 травня Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажуючи росіян уздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «Чи можлива втрата Часового Яру: що кажуть у розвідці та ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі