пʼятниця, 03 травня 2024 11:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Російських військ у Часовому Яру немає - у ЗСУ розповіли деталі боїв

Російських військ у Часовому Яру немає - у ЗСУ розповіли деталі боїв
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російських військових на цей час у Часовому Яру немає, загарбники не перетинали межі міста.

Разом з тим ворог продовжує тиснути на місто. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин, передає Gazeta.ua.

"Противник не полишає спроб тиснути на Часів Яр, виконуючи певні дедлайни. Сили оборони контролюють обстановку. Ворожої армії в місті немає, ворог не перетинав рубежі і кордони міста", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише Донбас: у ЗСУ сказали, які області Росія хоче захопити цього року

За словами речника, для захоплення війська РФ намагаються обійти його по флангах. Зокрема, активно штурмують Богданівку та Іванівське, щоб "взяти в лещата Часів Яр". На цій ділянці фронту ворог завершує своє перегрупування, а неподалік Білогорівки заводить додаткові штурмові групи.

Окрім того, штурмові групи переміщуються у районах Кліщіївки і Андріївки. Там росіяни планують проводити штурмові дії в районі Іванівського. Загарбники також активно обстрілюють околиці Часового Яру з артилерії. Ймовірно готуються до наступної хвилі штурмів.

За минулу добу на цьому напрямку було зафіксовано 82 мінометних та артилерійських обстрілів. А на ранок 3 травня - ще 29 обстрілів.

"Загарбники намагаються методом випаленої землі знищувати всі наші взводні опорні пункти і саме місто Часів Яр. Однак наші воїни стримують ворога та стабілізують ситуацію на цьому напрямку", - додав Волошин.

Російські загарбники після невдалих штурмів міста Часів Яр у Донецькій області намагалися оточити українські позиції з населених пунктів Іванівське та Богданівка. Однак, така тактика на дала ворогу бажаних результатів. Про це розповів офіцер секції планування бригади "Рубіж" майор Нацгвардії Дмитро Кожубенко.

За його словами, окупанти підтягнули велику кількість резервів особового складу безпосередньо до лінії зіткнення. Ворог також активно застосовує армійську авіацію.

Зараз ви читаєте новину «Російських військ у Часовому Яру немає - у ЗСУ розповіли деталі боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі