вівторок, 23 квітня 2024 10:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики показали, що відбувається на фронті - свіжі карти
10

Карти ISW
Фото: understandingwar.org
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW
Карти ISW

Сили оборони на Донбасі стримують атаки російських окупантів в районі Часового Яру. Водночас фіксується просування загарбників на Авдіївському напрямку.

На фронті в Україні тривають позиційні бої на більшості напрямків, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW).

На Луганщині позиційні бої тривали 22 квітня на лінії Сватове - Кремінна, однак підтверджених змін лінії фронту на цьому ділянці не було. Позиційні бої також тривали на південний схід від Сватового в районі Новоєгорівки; на захід від Кремінної біля Тернів і Торського; на південний захід від Кремінної в районі Серебрянського лісництва; і на південь від Кремінної біля Білогорівки та Григорівки.

Армія РФ продовжує наземні атаки на Сіверському напрямку (на північний схід від Бахмута). Підтверджених змін лінії фронту нема. ЗСУ відбили атаки на схід від Сіверська в районі Золотарівки та на південний схід від Сіверська в районі Спірного та Виїмки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує новий наступ на східному фронті - ISW

Війська ворога продовжили наступ на Часів Яр, але підтверджених досягнень не мали. ЗСУ нібито відступили з Богданівки, але в ISW ще не спостерігали візуального підтвердження російського контролю над усією Богданівкою.

Від 20 до 25 тис. російських військовослужбовців намагаються штурмувати околиці Часового Яру. Війська РФ ведуть бойову розвідку українських позицій на підступах до Часів Яру, щоб створити умови для майбутніх наземних ударів.

Російські окупанти нещодавно просунулися на південь від Озарянівки (приблизно 17 км на південний схід від Часів Яр і 10 км на північ від Горлівки). Підтвердили досягнення в Очеретиному (на північний захід від Авдіївки) на тлі триваючих боїв біля Авдіївки. Окупанти підняли російський триколор над будівлею Очеретинського військово-цивільного управління в центрі Очеретиного, що свідчить про те, що загарбники взяли під контроль залізничну станцію, перетнули залізничне полотно та просунулися на північ у центральну частину населеного пункту. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 22 квітня, показують, що війська РФ також просунулися до іншої будівлі в південному Очеретиному.

ЗСУ утримують позиції на цегельному заводі в західному Очеретиному. Разом з тим в ISW ще не спостерігали візуального підтвердження російського контролю над усім Очеретиним.

Росія нібито витіснила українські війська з Семенівки (на північний захід від Авдіївки). Експерти ISW поки що не знайшли доказів цього.

Війська РФ начебто просунулися на глибину до 400 м на південній околиці Первомайського, хоча в ISW ще не спостерігали візуального підтвердження просування росіян у цьому районі.

Нещодавно війська РФ просунулися на захід від міста Донецьк. Окупанти просунулися на східну околицю Георгіївки (на захід від Донецька). 22 квітня в Міністерстві оборони РФ заявили, що захопили Новомихайлівку (на південний захід від Донецька), але кілька відомих російських "воєнкорів" повідомили, що ЗСУ утримують позиції на західній околиці населеного пункту, зокрема в районі Дачі.

Українські воїни досі контролюють Новомихайлівку, попри на важкі бої та постійні російські штурми приблизно двох бригад і восьми полків чисельністю російських сил.

Розпочалася 790-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 86 бойових зіткнень, повідомив уранці 23 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики показали, що відбувається на фронті - свіжі карти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі