вівторок, 23 квітня 2024 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові розповіли, що відбувається на фронті

Військові розповіли, що відбувається на фронті
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 790-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом минулої доби відбулося 86 бойових зіткнень, повідомив уранці 23 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по двох зенітно-ракетних комплексах та 16 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по пункту управління, двох засобах ППО та району зосередження особового складу російських окупантів", - звітує Генштаб.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одесу масовано обстріляли окупанти: багато жертв

На Куп'янському напрямку РФ наступальних (штурмових) дій не вела.

На Лиманському напрямку ворог провів 19 атак в районах Серебрянського лісництва і населених пунктів Надія, Новоєгорівка на Луганщині та Терни і Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 16 атак в районах населених пунктів Золотарівка, Спірне, Виїмка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 18 атак в районах населених пунктів Новобахмутівка, Семенівка, Уманське, Керамік, Бердичі, Первомайське, Очеретине, Новокалинове, Яснобродівка та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян у районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне, Микільське, Урожайне Донецької області, де ворог понад 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти тричі атакували позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби противник здійснив сім безуспішних атак позицій наших військ.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажуючи росіян уздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Сили оборони зможуть призупинити російський наступ за умови швидкого надходження допомоги зі Сполучених Штатів Америки. Про це у свіжому звіті повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Військові розповіли, що відбувається на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі