вівторок, 03 листопада 2020 17:55

Відновлення е-декларування: у Раді підтримали законопроєкт Разумкова, Зеленського - не розглядали

Відновлення е-декларування: у Раді підтримали законопроєкт Разумкова, Зеленського - не розглядали
Законопроєкт президента Володимира Зеленського комітет не розглядав. Фото: president.gov.ua

Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики підтримав законопроєкт спікера Дмитра Разумкова про відновлення електронного декларування в первинному вигляді.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на трансляцію засідання комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС готові підтримати ініціативу Зеленського щодо КСУ

Члени комітету визнали законопроєкт відповідним нормам антикорупційного законодавства. Комітет рекомендує ВР включити його до порядку денного і ухвалити проєкт за основу і в цілому. "За" таке рішення проголосували 7 членів комітету, 4 - утрималися, а 2 були проти.

Секретар комітету, нардеп від "Батьківщини" Володимир Кабаченко, рекомендував ухвалити законопроєкт Разумкова як найбільш компромісний. Проєкт президента Кабаченко назвав неконституційним.

Представник "Слуги народу" Олексій Жмеренецький висловив думку, що будь-яке рішення ВР з цього питання буде політичним та не відповідатиме повною мірою нормам законодавства. Сесійна зала має сама вирішити, який законопроєкт підтримати, запевнив політик.

Законопроєкт президента Володимира Зеленського комітет не розглядав.

Минулого тижня стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за недостовірне декларування.

30 жовтня президент вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

2 листопада голова Верховної Ради Дмитро Разумков вніс альтернативний проєкт закону. Він запропонував повернути е-декларування в первісному вигляді, а потім в нормальному режимі міняти закон за 2 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Відновлення е-декларування: у Раді підтримали законопроєкт Разумкова, Зеленського - не розглядали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі