понеділок, 02 листопада 2020 13:52

Пропозиція Зеленського звільнити КСУ: "слуги" визначаються, Разумков вніс альтернативний законопроєкт

Пропозиція Зеленського звільнити КСУ: "слуги" визначаються, Разумков вніс альтернативний законопроєкт
Спікер парламенту Разумков запропонував альтернативний текст законопроєкту про КСУ, який депутати обговорять на погоджувальній раді. Фото: "Уніан"

Доки у фракції "Слуги народу" ще визначаються, чи підтримувати законопроєкт Володимира Зеленського про розпуск КСУ, голова Верховної Ради Дмитро Разумков уже вніс альтернативний проєкт закону.

Про це розповів депутат від "Слуги народу" Данило Гетманцев, повідомляє Hromadske. За його словами, фракція сьогодні збереться на обговорення законопроєкту Зеленського і вирішить, чи підтримувати його в цілому, з пропозиціями та правками.

"Президент визначив свою позицію щодо рішення КСУ. Я вважаю, що це сильний вчинок... Я не переконаний, що текст буде такий самий. Не можу сказати, що ми будемо підтримувати в такий спосіб розпуск КСУ", — сказав Гетманцев.

Він не виключив, що остаточний текст законопроєкту може бути змінений і в нього можуть внести правки. Депутат додав, що спікер парламенту Разумков запропонував альтернативний текст законопроєкту про КСУ, який депутати обговорять на погоджувальній раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Слузі народу" планують скоротити фінансування КСУ

Минулого тижня стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за недостовірне декларування.

Через це президент Володимир Зеленський скликав засідання РНБО, йшлося про загрози національній безпеці.

Проти голови КСУ Олександра Тупицького ДБР відкрило кримінальне провадження, інкримінують державну зраду.

30 жовтня президент вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Пропозиція Зеленського звільнити КСУ: "слуги" визначаються, Разумков вніс альтернативний законопроєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі