понеділок, 02 листопада 2020 12:20

У "Слузі народу" планують скоротити фінансування КСУ

У "Слузі народу" планують скоротити фінансування КСУ
Нардепка вважає, що скорочення фінансування, можливо, стимулюватиме КСУ піти у добровільну відставку. Фото: Укрінформ

У "Слуги народу" є намір скоротити фінансування Конституційного суду України.

Про це розповіла народна депутатка із фракції "СН", заступниця голови Комітету ВР із питань антикорупційної політики Галина Янченко в ефірі "Громадського радіо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" збираються на фракцію. Причина - КСУ

Також нардепка анонсувала зустріч 2 листопада між головою КСУ Олександром Тупицьким, головою ВР Дмитром Разумковим та президентом Володимиром Зеленським для обговорення можливих кроків виходу із кризи, що склалася внаслідок останніх рішень інстанції та поданого президентського законопроєкту.

Янченко назвала можливий подальший розвиток подій.

"Є ймовірність, що подам постанову до ВР про обмеження бюджетного фінансування КС. Це один із можливих сценаріїв розвитку ситуації".

Конституційний суд як державний орган систематично руйнує основоположні реформи - наприклад, антикорупційну, вважає нардепка.

"Слуга" переконана що є ризик для закону про мови, про Вищий антикорупційний суд і низки інших законів, які КСУ може відмінити вслід за е-декларуванням.

"Тому держава і платники податків можуть спрямувати свої ресурси на важливіші потреби. Це, можливо, стимулюватиме КС піти у добровільну відставку".

Минулого тижня стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за недостовірне декларування.

Через це президент Володимир Зеленський скликав засідання РНБО, йшлося про загрози національній безпеці.

Проти голови КС Олександра Тупицького ДБР відкрило кримінальне провадження за державну зраду.

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

У Раді Європи назвали законопроєкт президента Володимира Зеленського щодо припинення повноважень суддів КСУ - грубим порушенням.

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" планують скоротити фінансування КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі