понеділок, 20 травня 2024 21:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Саміт миру буде глобальним. Путін не має нічого, крім терору - Зеленський

Саміт миру буде глобальним. Путін не має нічого, крім терору - Зеленський
Саміт буде глобальним, лідери з усіх континентів будуть представлені, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Саміт миру буде глобальним.

У ньому візьмуть участь лідери з усіх континентів. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Багато націй, які цінують нормальне, мирне співжиття народів. Ми розуміємо вже й змістовне наповнення саміту - який результат зустрічі маємо отримати. Дякую всім державам, усім лідерам, усім амбасадорам миру, які нам допомагають готувати саміт", - сказав Зеленський.

Протягом трьох тижнів, що залишаються до саміту, встигнемо попрацювати з десятками лідерів і держав - ще тими, кого ми очікуємо на саміті, повідомив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія буде на саміті миру

Зеленський поговорив із прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем.

"Хорватія - пан прем'єр-міністр - підтверджує свою участь (у саміті. - Gazeta.ua), - повідомив президент.

"Дякую за це й за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої держави, за підтримку нашої оборони. Хорватія також підтримує і наш вступ до Євросоюзу, плюс ми працюємо заради приєднання Хорватії до декларації "Групи семи" про підтримку України - про безпекові гарантії для нашої держави", - сказав Зеленський.

Вже підготовлені кілька нових безпекових угод із державами Європи, повідомив президент.

"Іще кілька угод із нашими партнерами зараз – на стадії узгодження конкретних деталей. І найближчим часом посилимо цю нову безпекову архітектуру для нашої країни", - сказав Зеленський.

"Путін не має нічого, крім терору. Це основа його можливостей. І кожне обмеження терористичного потенціалу Росії - це примус Росії до миру. Наша зброя заради захисту українських позицій, наші спільні дипломатичні зусилля заради формули миру, наша робота заради юридичної відповідальності Росії за війну - усе це наближає мир", - сказав Зеленський.

У січні Зеленський під час візиту до Швейцарії заявив про підготовку до проведення саміту миру. Захід відбудеться 15-16 червня.

Станом на 15 травня 50 країн підтвердили, що візьмуть участь у саміті.

Зараз ви читаєте новину «Саміт миру буде глобальним. Путін не має нічого, крім терору - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі