понеділок, 02 листопада 2020 10:46

"Слуги" збираються на фракцію. Причина - КСУ

"Слуги" збираються на фракцію. Причина - КСУ
Законопроєкт президента вже на розгляді комітету, каже Євгенія Кравчук. Фото: Facebook-сторінка депутатки.

"Слуга народу" у понеділок, 2 листопада, ввечері проведе засідання фракції. На ньому обговорять законопроєкт президента Володимира Зеленського про звільнення суддів Конституційного суду, заявила заступник голови фракції, народна депутатка Євгенія Кравчук.

"Можливо, будуть якісь пропозиції щодо інших законопроєктів, які б могли виправити ситуацію, але це потрібно робити досить швидко.

Тому що, якщо далі так діятиме КСУ, то і фонд гарантування вкладів може бути скасований, можуть визнати неконституційним і Вищий суд антикорупційний. Це взагалі може поставити хрест на наших євроінтеграційних прагненнях", - цитує "слугу" "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шляхів вирішення кризи з Конституційним судом є 2 - Шабунін

За словами Євгенії Кравчук, партія підтримує Зеленського у даному питанні, хоча можуть бути особливі думки у народних депутатів.

На фракції також обговорять і можливість внесення законопроєктів по суті скасованих КСУ положень антикорупційного законодавства, розповіла депутатка.

"Ми сьогодні якраз і будемо це обговорювати. Хочемо послухати і представників президента, і Верховної Ради у Конституційному суді, і представників профільного Комітету з питань правової політики. Плюс є Комітет з питань антикорупційної діяльності. Можливо, там також будуть пропозиції", - сказала Кравчук.

Сам законопроєкт Зеленського про КСУ вже на розгляді комітету.

Минулого тижня стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування.

Через це президент Володимир Зеленський скликав засідання РНБО, йшлося про загрози національній безпеці.

Проти голови КС Олександра Тупицького ДБР відкрило кримінальне провадження, інкримінують державну зраду.

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги" збираються на фракцію. Причина - КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі