понеділок, 29 квітня 2024 16:40

Столтенберг сказав, чи запросять Україну до НАТО на саміті в липні

Столтенберг сказав, чи запросять Україну до НАТО на саміті в липні
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг приїхав у Київ. Фото: president.gov.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сумнівається, що рішення про запрошення України до членства а Альянсі ухвалять під час ювілейного саміту у Вашингтоні в липні поточного року.

За його словами, для цього потрібна одностайність всіх 32 країн Альянсу. Про це генсек НАТО заявив під час брифінгу у Києві, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та НАТО досягли високого рівня відносин, але не найвищого - Зеленський

Однак, він запевнив, що НАТО зробить усе можливе, аби наблизити Україну до членства та забезпечити її повну взаємосумісність із силами Альянсу.

"Я дійсно переконаний, що законне місце України – в НАТО. Ми працюємо напружено, щоб Україна стала членом цього Альянсу. Для такого рішення нам потрібно, щоб всі союзники погодилися. Є необхідним консенсус, не просто більшість, але щоб всі 32 члени погодилися. Я не очікую, що ми матимемо таке погодження до саміту у липні. Але я дійсно сподіваюся, що ми зможемо продемонструвати - ми просуваємо Україну ближче до членства, і якомога скоріше наближаємо той день, коли Україна стане повноправним членом", - наголосив Столтенберг.

До Києва 29 квітня прибув генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Обговорили, зокрема, ініціативу Столтенберга щодо створення спеціального Фонду фінансової підтримки української оборони обсягом 100 мільярдів євро терміном на п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг сказав, чи запросять Україну до НАТО на саміті в липні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі