четвер, 16 травня 2024 18:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Сі Цзіньпін пообіцяв Путіну зміцнити дружбу між Китаєм та РФ попри війну в Україні

Сі Цзіньпін пообіцяв Путіну зміцнити дружбу між Китаєм та РФ попри війну в Україні
Сі Цзіньпін пообіцяв Володимиру Путіну зміцнити дружбу між Китаєм та РФ попри війну в Україні. Фото: ТАСС

Китайський лідер Сі Цзіньпін у ході зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним заявив, що відносини між Пекіном і Москвою мають тривати поколіннями.

Зв'язки між країнами, пояснив він, залишаються міцними на тлі того, що лідер РФ вступає на новий термін, а війна в Україні триває вже третій рік. Про це пише Bloomberg.

Голова КНР сказав, що готовий "зміцнити дружбу між двома народами на майбутні покоління".

Сі додав, що його нація "готова працювати з Росією як з добрим сусідом, другом і партнером із взаємною довірою", повідомляє державне мовлення Центрального телебачення Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зустрівся з Сі у Пекіні - про що говорили

До того ж Путін сказав, що російсько-китайські відносини "не спрямовані проти когось", а співпраця націй є "одним із головних стабілізуючих факторів на міжнародній арені".

Він хоче, щоб цей візит гарантував продовження економічної та дипломатичної підтримки, яку Китай надавав після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну на початку 2022 року.

"Разом ми відстоюємо принципи справедливості та демократичного світопорядку, який відображає багатополярні реалії та ґрунтується на міжнародному праві", - заявив Путін.

Китай сподівається на якнайшвидше відновлення миру та стабільності в Європі.

Сі Цзіньпін зазначив, що Пекін продовжить відігравати конструктивну роль у міжнародних відносинах.

Лідер КНР Сі Цзіньпін під час брифінгу з російським диктатором Володимиром Путіним заявив, що Китай і РФ "виступають за політичне врегулювання" війни в Україні.

Вони підписали спільну декларацію і заявили про поглиблення зв'язків Китаю і РФ та співпрацю у сфері торгівлі та основних зовнішньополітичних питань, передає BBC.

Напад Росії на Україну вони назвали "кризою".

Зараз ви читаєте новину «Сі Цзіньпін пообіцяв Путіну зміцнити дружбу між Китаєм та РФ попри війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі