четвер, 16 травня 2024 13:44

"Політичне врегулювання" - що Путін і Сі сказали про війну в Україні

"Політичне врегулювання" - що Путін і Сі сказали про війну в Україні
Сі та Путін назвали війну "конфліктом". Фото: ТАСС

Лідер КНР Сі Цзіньпін під час брифінгу з російським диктатором Володимиром Путіним заявив, що Китай і РФ "виступають за політичне врегулювання" війни в Україні.

Вони підписали спільну декларацію і заявили про поглиблення зв'язків Китаю і РФ та співпрацю у сфері торгівлі та основних зовнішньополітичних питань, передає BBC.

Напад Росії на Україну вони назвали "кризою".

Путін при цьому висловив вдячність за "зусилля Китаю з врегулювання української кризи". Він також сказав, що поінформує Сі про ситуацію на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зустрівся з Сі у Пекіні - про що говорили

Сі, Путін та їхні делегації провели близько 45 хв. переговорів. На пресконференції Путін заявив що дискусії були "теплими і товариськими" і продемонстрували важливість відносин між двома країнами.

Він сказав, що обидві країни працюють над створенням "багатополярного світу" і їхні підходи схожі.

Минулого року президент Китаю Сі Цзіньпін назвав російського диктатора Володимира Путіна, який перебуває з візитом у Пекіні, "старим другом".

Він також запропонував президенту Росії ініціативу щодо створення "альтернативної моделі розвитку для світу". Про це повідомляє CNN.

За словами китайського лідера, така модель "встановила нову основу для міжнародного співробітництва".

Крім того, він привітав "поглиблення політичної довіри" між Китаєм та РФ та їхню "тісну, ефективну стратегічну координацію".

Зараз ви читаєте новину «"Політичне врегулювання" - що Путін і Сі сказали про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі