четвер, 20 червня 2024 13:01

ЄС повертає мито на деяку українську продукцію

ЄС повертає мито на деяку українську продукцію
У ЄС збираються повернути мито на українські яйця та цукор. Фото: epravda.com.ua

Протягом наступних двох тижнів Європейська комісія планує відновити мита на українські яйця.

Ймовірно, мито відновлять також на цукор після того, як Україна вичерпала квоти на їхнє постачання до Європейського Союзу. Про це повідомив телеканал Euronews.

Представник Єврокомісії підтвердив телеканалу, що імпорт яєць із України до ЄС досяг квоти. Тому Євросоюз має запровадити митні обмеження.

Джерела телеканалу повідомили, що імпорт українського цукру також перебуває під прицілом виконавчої влади ЄС після того, як ще у травні Київ вичерпав квоту на його експорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транзит російського газу через Україну - у ЄС зробили заяву

"Ми не можемо спекулювати на темпах майбутнього імпорту", - сказав інший представник Єврокомісії.

За його словами, відомство продовжує стежити за ситуацією з імпортом з України.

Разом з тим асоціація ЄС, що представляє європейських споживачів цукру з харчової промисловості (CIUS), занепокоєна обмеженням обсягів імпорту цього товару. Вона вказує на те, що в найближчі роки обсяги цукру будуть недостатніми, щоб задовольнити попит на ринку ЄС.

Євросоюз 19 червня офіційно оголосив про повернення тарифних квот на імпорт українського вівса через перевищення імпортованого ліміту для цієї культури.

Таким чином ЄС застосував аварійне гальмо, яке автоматично спрацьовує, якщо обсяги імпорту досягають середньорічного обсягу, зафіксованого в період з 1 липня 2021 року по 31 грудня 2023 року.

У травні Європейський Союз схвалив продовження ще на рік торговельного "безвізу" для України.

ЄС запровадив відповідні заходи для торгівлі з Україною з червня 2022 року, щоб підтримати українських виробників та економіку в умовах, коли країна обороняється від російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «ЄС повертає мито на деяку українську продукцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі