понеділок, 01 липня 2024 22:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці навчилися збивати російські розвідувальні дрони за допомогою спортивної авіації

Українці навчилися збивати російські розвідувальні дрони за допомогою спортивної авіації
Російські розвідувальні дрони збиває українська спортивна авіація. Фото: Армія Інформ

Спортивна авіація допомагає Збройним силам України знищувати російські розвідувальні безпілотники.

Над Одесою навчально-тренувальний літак Як-25 з екіпажем у дві людини збив розвіддрон армії РФ, в ефірі Radio NV розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

Речник не став розкривати людей, які погодились допомогти Повітряним силам, але розповів, що вони володіють досить непоганими навичками стрільби з легкомоторного літака і на їхньому рахунку вже десятки збитих безпілотників.

"Досить ефективно. Як свого часу стали відкриттям мобільні вогневі групи, таким чином вирішили використовувати ще й повітряний варіант, якщо можна так сказати, мобільних вогневих груп", - розповів Євлаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Технологічні інновації у квадрокоптерах: що нового на ринку

Запропонований метод - один із дієвих варіантів, як можна боротися з російськими розвідувальними безпілотниками, які постійно працюють на прифронтових територіях і можуть наробити великого лиха, додав він.

Також Євлаш розповів, що українські військові почали використовувати французькі авіабомби AASM Hammer з МіГ-29.

"Але звісно, що цих бомб є обмежена кількість. І необхідно розвивати як авіаційний парк, так і номенклатуру озброєння, аби ще більше завдавати потужних ударів з повітря та підтримувати нашу піхоту, яка безпосередньо виконує завдання на землі і просувається вперед", - сказав Євлаш.

У серійне виробництво запустили ударний дрон з дальністю ураження понад 1 тис. км, розповів генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін.

Він вважає, що не варто копіювати підходи Росії до такого виробництва. Україна стала "нелінійною та інноваційною" у виробництві дронів.

Зараз ви читаєте новину «Українці навчилися збивати російські розвідувальні дрони за допомогою спортивної авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі